16οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας

-Ένας πολυετής θεσμός της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που τιμά και διατηρεί την Κωπηλασία στο Αιγαίο

Με δελτίο τύπου, ο Ν.Α.Π.Σ.Π.Μ. ΑΙΟΛΟΣ θέλησε να επισημάνει τα παρακάτω για την διοργάνωση των 16ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Κωπηλασίας.
«Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφασή της διοργανώνει και φέτος τους 16ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Κωπηλασίας. Ένας πολυετής θεσμός που ξεκίνησε από το τότε Υπουργείο Αιγαίου το 1999 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προαγωγή του αθλήματος της κωπηλασίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Η διοργάνωση ανατίθεται κάθε φορά από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε ένα από τα ναυταθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο.
Ο Ν.Α.Π.Σ.Π.Μ. ΑΙΟΛΟΣ έχει την τιμή να του ανατεθεί από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η διοργάνωση των 16ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Κωπηλασίας, για το 2019, στη Λέσβο. Οι 15οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας, διεξήχθησαν στη Λήμνο με μεγάλη επιτυχία, την οποία ελπίζουμε να έχει και η φετινή διοργάνωση.
Παρακαλούμε για την δημοσίευση του παρόντος, καθώς η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία δεν αποφασίζει και δεν διοργανώνει Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες Κωπηλασίας παρά μόνο τα πανελλήνια πρωταθλήματα κωπηλασίας και συμπεριλαμβάνει τους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας στο ετήσιο καλεντάρι.
Ο ΝΑΠΣΠΜ ΑΙΟΛΟΣ ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να τον τιμήσει με την ανάθεση του θεσμού των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Κωπηλασίας, κάτι που έγινε δεκτό και ευελπιστεί να ανταποκριθεί επάξια στην τιμή που του έγινε».

Ο Πρόεδρος
Του ΝΑΠΣΠΜ «ΑΙΟΛΟΣ»
Κυρβουγιούκης Αντώνης