20 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μετά τις συμβάσεις με μπλοκάκια μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ που ξεκίνησαν και οι δύο Δημοτικές Αρχές της Λέσβου από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων τους το Σεπτέμβριο, τώρα η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης υπό τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη προχωρά και στην πρόσληψη συμβασιούχων βραχείας απασχόλησης. Απόψε Δευτέρα αναμένεται να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης η έγκριση για την πρόσληψη 20 ατόμων με το αιτιολογικό της έλλειψης προσωπικού, ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Όπως έγραψαν τα «Νέα της Λέσβου» στο φύλλο τους την Παρασκευή, το θέμα θα εισηγηθεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ενώ οι θέσεις αφορούν 17 εργάτες και τρεις οδηγούς.

Πρόκειται για προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίες θα γίνουν απευθείας από τη Δημοτική Αρχή όπως της παρέχει αυτό το δικαίωμα ο νόμος. Με άλλα λόγια δεν θα ισχύσουν κριτήρια άλλα, η επιλογή θα είναι ελεύθερη να γίνει από το Δήμο με τα κριτήρια του Δημάρχου και των άλλων αξιωματούχων του Δήμου και μάλιστα δεν προβλέπεται ούτε η δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης, αν και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασάββας, έδινε στη δημοσιότητα μία υποτυπώδη πρόσκληση με μικρής διάρκειας προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.

Με τα παραπάνω δεδομένα, όσοι  δημότες της Μυτιλήνης έχουν άμεση ανάγκη για εργασία θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με το Δήμο από την επόμενη όμως εβδομάδα, καθώς αν η απόφαση, όπως αναμένεται, εγκριθεί απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε θα πρέπει να μεσολαβήσουν κάποιες ημέρες μέχρι να υποβληθεί και να εγκριθεί τυπικά, όπως προβλέπεται για όλες τις αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Η έγκριση αυτή σίγουρα θα δοθεί μέσα στο μήνα που διανύουμε, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις προσλήψεις των 20 υπαλλήλων.

Όπως έχουν γράψει ήδη τα «Νέα της Λέσβου», η νέα Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης ζητά 60 μόνιμες θέσεις διάφορων ειδικοτήτων και προκειμένου να πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσει ετοιμάζει ήδη νέο Οργανισμό Λειτουργίας.