27 διμηνίτες μετά τις εκλογές

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς όμως οι διαδικασίες των προσλήψεων βρίσκονται «παγωμένες» αυτό το διάστημα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Δήμος θα κινηθεί αμέσως μετά και αυτό δεν θα καθυστερήσει καθώς οι αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου δεν μπορούν να περιμένουν.

Πρόκειται για τους 27 διμηνίτες και συγκεκριμένα 23 εργάτες και 4 οδηγούς που θα προσληφθούν για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας έως ότου πιάσουν δουλειά οι μόνιμοι υπάλληλοι για τους οποίους έγραψαν την Παρασκευή τα «Νέα της Λέσβου», μετά την επικύρωση της σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Οι συμβασιούχοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά τον Αύγουστο, αφού ληφθεί η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που θα επιτρέψει την δημοσίευση της προκήρυξης.

Αν και όπως γράφαμε αναρτήθηκαν μετά από 15 μήνες τα οριστικά αποτελέσματα της μεγάλης προκήρυξης 3Κ του 2018 για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Δήμων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και ο Δήμος Λέσβου θα ενισχυθεί με 36 υπαλλήλους και η ΔΕΥΑΛ με 20, εντούτοις, οι ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια μέρα και δη εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου. Επί του παρόντος, οι Υπηρεσίες του Δήμου καλύπτουν τις κενές θέσεις με τους συμβασιούχους υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και πάλι καταγράφονται ελλείψεις, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

Η εισήγηση στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκο Καρασάββα, ο οποίος εξήγησε την ανάγκη για την πρόσληψη υπαλλήλων έστω για 2 μήνες, δεδομένου ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η μεταβατική περίοδος της λειτουργίας των δύο νέων Δήμων, που θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.