Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το 2ο Food Festival από το Μόλυβο σε όλη τη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, πέρυσι στο Μόλυβο, πυρετωδώς προχωρούν οι διαδικασίες για το 2ο Lesvos Food Fest, καθώς φέτος οι εκδηλώσεις για την προβολή της κουζίνας της Λέσβου επεκτείνονται σε διάφορες περιοχές του νησιού, ενώ θα έχουν διάρκεια 10 ημέρες! Με κέντρο το Μόλυβο όπου και «γεννήθηκε» ο νέος θεσμός, οι παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος το καλοκαίρι, σε ένα φεστιβάλ που συνδυάζει τη γεύση, την παράδοση και τον πολιτισμό.

Τη  Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής, έχει προγραμματισθεί συνάντηση των συνεργαζόμενων φορέων προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος των εκδηλώσεων.
Την διοργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest υποστηρίζουν φέτος: Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάπτυξης Καλλονής, η Κοιν.Σ.Επ. “ΜΟΔΟΥΣΑ” στην Γέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων-Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας «Άγιος Αλέξανδρος».

Για το 2ο Lesvos Food Fest προγραμματίζονται:
-10ήμερες εκδηλώσεις σε 8 τοποθεσίες της Λέσβου, με την συνεργασία 10 τοπικών πολιτιστικών και τουριστικών φορέων.

Γαστρονομικές δράσεις: Εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια μαγειρικής σε αυλές σπιτιών, γευσιγνωσίες προϊόντων, σύνθεση συνταγών με τοπικά προϊόντα, live μαγειρέματα για παιδιά και ενήλικες, πάρτι, αναβίωση εθίμων, παραδοσιακό γλέντι, συναυλίες.
Φιλοξενία δημοσιογράφων με live συνδέσεις, παραγωγή βίντεο και παρουσίαση άρθρων σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ελληνικής και διεθνούς εμβέλειας.
-Φιλοξενία αναγνωρισμένων chef, καθώς και ιδιωτικών και δημόσιων φορέων του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας.

-Διεθνής προβολή της Λέσβου και της διοργάνωσης μέσα από διεθνή και ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οργανωτές του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, που στοχεύουν μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ:

-Στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους
– Στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτηση νέων γαστρονομικών τάσεων

-Στην δημιουργία «γαστριμαργικών» κινήτρων στον δυνητικό επισκέπτη της Λέσβου
– Στην καθιέρωση του Φεστιβάλ ως τόπου συνάντησης της γαστρονομικής κουλτούρας του Αιγαίου

-Στην δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών
– Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

spot_img

More articles

spot_img