3ο Φεστιβάλ χορών στη Χίο

112

Το «3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας» ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Χίος, με τη συμμετοχή  χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα. Από τις 6 Σεπτέμβρη και για 2 βραδιές η Χίος θα γίνει το κέντρο του λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο, σε μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Παραδοσιακοί σκοποί, ξεχωριστοί χοροί και μοναδικές φορεσιές θα γεμίσουν το Ανοιχτό Θέατρο Καστρομηνά στη χώρα της Χίου σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 6 & 7 Σεπτέμβρη.  Ώρα έναρξης 21.00 με είσοδο ελεύθερη.

Την χορευτική διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ», ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Χίου, καθώς και υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το φεστιβάλ εξαπλώνεται σε ολόκληρο το νησί, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν οικισμούς της Βόρειας και Νότιας Χίου, να μάθουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού, ενώ θα παρακολουθήσουν και δρώμενα από άλλους συλλόγους του νησιού. Οι χορευτές θα έχουν όμως και την δυνατότητα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά και τις ξακουστές παραλίες της μυροβόλου Χίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here