7η στο Βαλκανικό η Ανθούσα Αδαμαντία

 

Αρκετά καλή ήταν η παρουσία των Λέσβιων αθλητριών που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο σε αγώνες στίβου. Συγκεκριμένα η Ανθούσα Αδαμαντία της Α.Ε. Καλλονής έλαβε μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου κάτω των 18 που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και τερμάτισε στην 7η θέση στα 1.500 μ. Η Μαντώ  έλαβε μέρος σε μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική κούρσα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 11 αθλήτριες  (δυστυχώς δεν ήταν η καλή της μέρα)  και  με επίδοση 4.50.23  (4.38.0 έχει ρεκόρ)  τερμάτισε στην 7η θέση, χαρίζοντας 2 βαθμούς στην Ελληνική ομάδα.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην Λιθουανία ανέβηκε η Δέσποινα Κελεμένη της Αθλοκίνησης. Η Κελεμένη κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση ανάμεσα σε σπουδαίες αθλήτριες,   τερμάτισε 2η στα 10.000μ. Βάδην Νεανίδων με επίδοση 53.44, στο Ευρωπαϊκό Διεθνές Μίτινγκ Βάδην που πραγματοποιήθηκε στο Άλιτους.

Τέλος, εκπροσώπηση είχαμε και από την Λήμνο αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Μιχάλη Μερτζανίδη της Ηφαιστίας να κατακτά  το Χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Συνάντηση Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.  Ο Μιχάλης κατέκτησε την 3η θέση στο Μήκος Ανδρών, με καλύτερο  άλμα στα 7,64 μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δυνατός αέρας που επικρατούσε το Σάββατο δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αθλητές τόσο στις κούρσες, όσο και στα άλματα.