7ο Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» στο Μόλυβο

339

Το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» θα πραγματοποιηθεί και φέτος από την 1η έως 7 Αυγούστου στο Μόλυβο και θα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, σεμινάρια, συναυλίες, διαγωνισμούς, εργαστήρια και πολλές ακόμη δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στα έξι προηγούμενα χρόνια σημαντικοί καλλιτέχνες με αξιοσημείωτη μουσική εμβέλεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επισκέφθηκαν τον Μόλυβο για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ.

Σκοπός του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που διοργανώνει το Φεστιβάλ, είναι η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από κορυφαίες πολιτιστικές  εκδηλώσεις.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει βραδινές συναυλίες, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Σερβία, την Ελλάδα, καθώς και συναυλία των συμμετεχόντων σπουδαστών του φεστιβάλ. Φέτος θα  επισκεφθούν τον Μόλυβο και φοιτητές από την Κίνα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες επίσης στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, καθώς και στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Καθημερινά θα παρουσιάζονται μικρές παραστάσεις – performances με χορό, παραδοσιακή και κλασική μουσική στα πιο όμορφα σημεία του Μολύβου.

Παράλληλα, διακεκριμένοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκουν και μοιράζονται τις εμπειρίες τους με μικρούς και μεγάλους κιθαρίστες που θα συμμετέχουν στον Αρίωνα. Τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα για όλα τα επίπεδα και απευθύνονται σε παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης  τέσσερις διαγωνισμοί με σημαντικά βραβεία: Για μικρούς κιθαρίστες έως 13 ετών, για νέους έως 17 ετών, για κιθαρίστες χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και για κιθαριστικά σύνολα.

 

«Ο μικρός Αρίων»

 

Για τις οικογένειες που θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου προσφέρεται μια παράλληλη δράση και για παιδιά από 7-12 ετών. Σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν μικροί κιθαρίστες, αλλά και παιδιά που δεν είχαν απαραίτητα επαφή έως τώρα με τη μουσική.

Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά με τη βοήθεια των έμπειρων υπευθύνων θα φτιάξουν και θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες από τη ζωή του Αρίωνα» με δομικά υλικά τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και τον λόγο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, www.arionfestival.com.