9 + 1 θέσεις γιατρών για το Βοστάνειο

460

Συνεχίζει με σταθερά βήματα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ενισχύει τις δημόσιες δομές υγείας με προσωπικό και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι σημαντική.

Αυτή τη φορά υπεγράφησαν οι αποφάσεις για την κατανομή 41 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία του Βορείου Αιγαίου, εκ των οποίων οι 9 είναι για το Βοστάνειο και 7 για τη Λήμνο.

Η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται άμεσα, ενώ για το νοσοκομείο Μυτιλήνης οι θέσεις κατανέμονται ως ακολούθως:

-4 θέσεις γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και συγκεκριμένα:

-1 θέση διευθυντή ειδικότητας Παθολογίας ή Πνευμονολογίας, ή Αναισθησιολογίας ή Γενικής Ιατρικής.

-1 θέση Επιμελητή Α’, ειδικότητας Παθολογίας ή Πνευμονολογίας, ή Αναισθησιολογίας ή Γενικής Ιατρικής ή Ορθοπεδικών.

-2 θέσεις Επιμελητή Β’, ειδικότητας Παθολογίας ή Πνευμονολογίας, ή Αναισθησιολογίας ή Γενικής Ιατρικής ή Ορθοπεδικών.

Οι άλλες θέσεις για το νοσοκομείο έχουν ως ακολούθως:

-1 θέση Ψυχίατρου

-1 θέση ιατρού Ακτινοδιαγνώστη

-1θέση Γυναικολογίας

-1 θέση Καρδιολογίας

-1 θέση Παιδιατρικής.

Για τις παραπάνω θέσεις η προκήρυξη είχε υπογραφεί την Παρασκευή και αναμενόταν η δημοσίευσή της.

Επίκειται και μία ακόμα προκήρυξη στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται για το νοσοκομείο Μυτιλήνης μία θέση γιατρού ειδικότητας Ουρολογίας, ενώ ήδη στον Οργανισμό του νοσοκομείου αναμένεται να εγκριθεί η θέση Ενδοκρινολόγου, ώστε να καλυφθεί το επόμενο διάστημα με μόνιμο γιατρό. Επιπλέον εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη  τριών επικουρικών γιατρών στο Βοστάνειο.

Από τις παραπάνω θέσεις ιατρικού προσωπικού που προκηρύσσονται δύο είναι τα κρίσιμα σημεία για τα οποία αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα. Το πρώτο έχει να κάνει με την στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, ενώ μέχρι τώρα κατευθύνονται σε αυτό το Τμήμα ειδικευόμενοι και το δεύτερο έχει να κάνει με την πρόσληψη γιατρού ειδικότητας Καρδιολογίας για τη στελέχωση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Με άλλα λόγια, η διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν στην κάλυψη της θέσης του γιατρού πριν ακόμα γίνει η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε ο καρδιολόγος να εκπαιδευτεί και όλα να βρίσκονται την κατάλληλη ώρα στη θέση τους.

Από τα παραπάνω αρχίζει πλέον μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να φαίνεται και η δουλειά της  νέας Αντιπροέδρου Μαρίας Ζερβού, η οποία να θυμίσουμε ότι πρόσφατα με παρέμβασή της στα «Νέα της Λέσβου» είχε τονίσει ότι η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο να λειτουργήσει και αυτό πλέον αποδεικνύεται και με πράξεις από την ώρα που προκηρύχθηκε η θέση του καρδιολόγου.  

Εκτός από τις θέσεις στη Λέσβο και Λήμνο προβλέπονται στο Βόρειο Αιγαίο 8 θέσεις γιατρών στη Χίο, 10 στη Σάμο και 7 στην Ικαρία.

Συνολικά για όλη την Ελλάδα θα προσληφθούν 528 γιατροί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

-105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας

-74 για τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές

-61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 18 Απριλίου, ώρα 12 μ.μ. και λήγει στις 7 Μαΐου, ώρα 23:59.

Οι αποφάσεις προκήρυξης των Νοσοκομείων και των Δ.Υ.Πε. για όλες τις θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnp_a@moh.gov.gr, το αργότερο μέχρι και την 10 Απριλίου.