Άλλες 18 μόνιμες θέσεις στην υγεία

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εντυπωσιακοί είναι πραγματικά οι ρυθμοί με τους οποίους το Υπουργείο Υγείας στελεχώνει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καθώς σύντομα πρόκειται να προκηρυχθούν άλλες 18 μόνιμες θέσεις εργασίας για τα νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου, το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας Άντισσας και Πλωμαρίου.

Πρόκειται για την προκήρυξη  7Κ/2016 του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 1.666 θέσεων πανελλαδικά από τις οποίες κατανέμονται 18 θέσεις στο Νομό Λέσβου. Αν συνυπολογίσουμε τις προσλήψεις που έχουν τρέξει από προηγούμενες προκηρύξεις, καθώς και το μεγάλο πακέτο  του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης στην υγεία από το οποίο πήρε έναν σημαντικό αριθμό θέσεων 12μηνης απασχόλησης, προκύπτει ότι καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες σε προσωπικό πλην φυσικά των ιατρικών ειδικοτήτων για τα νησιά μας.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προκήρυξη αποσκοπεί και στην κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, εκτός από την επαρχία, ώστε να διευκολυνθούν οι αιτήσεις για μετατάξεις προσωπικού. Αυτό σημαίνει πως αν για παράδειγμα εξασφαλιστούν επαρκείς θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Αθήνας, ή της Θεσσαλονίκης, θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν αιτήματα νοσηλευτριών λεσβιακής καταγωγής που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετακινηθούν στη γενέτειρά τους για να απασχοληθούν στο νοσοκομείο ή σε Κέντρα Υγείας, αλλά μέχρι τώρα τα αιτήματά τους δεν έχουν γίνει δεκτά, καθώς αν φύγουν από τα νοσοκομεία όπου απασχολούνται, θα υπάρξουν προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού της ειδικότητάς τους.

Η προκήρυξη πρόκειται να δημοσιευθεί σύντομα και σε κάθε περίπτωση οι αναγνώστες των «Νέων της Λέσβου» θα ενημερωθούν εγκαίρως από τη σελίδα μας «Ευκαιρίες Εργασίας» ώστε να προλάβουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

 

Οι θέσεις εργασίας

 

Οι θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν στο Νομό μας έχουν ως ακολούθως:

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

-2 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ιατρικών Εργαστηρίων

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ραδιολογίας – Ακτινολογίας

ΠΕΔΥ Μυτιλήνης

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ιατρικών Εργαστηρίων

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ραδιολογίας – Ακτινολογίας

Κέντρο Υγείας Άντισσας

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ιατρικών Εργαστηρίων

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Νοσηλευτικής

-2 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Προσωπικού Καθαριότητας

Κέντρο υγείας Πλωμαρίου

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ιατρικών Εργαστηρίων και σε περίπτωση που δεν υποβληθούν αιτήσεις, τότε θα γίνουν δεκτές αιτήσεις Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων, πράγμα που σημαίνει πως υποβάλλουν αιτήσεις και οι υποψήφιοι αυτής της ειδικότητας.

Νοσοκομείο Λήμνου

-1 θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Ψυχολόγων.

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ιατρικών Εργαστηρίων.

-1 θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης,  Ακτινολογίας – Ραδιολογίας.

-3 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Νοσηλευτικής.

-1 θέση Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Βοηθητικού Προσωπικού, Μεταφορείς Ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here