Άνοιξη πολιτισμού… το χειμώνα

164

Για 6η συνεχή χρονιά η εταιρεία «Όψεις Πολιτισμού» οργανώνει το Πολιτιστικό φεστιβάλ το Νοέμβριο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο έτσι κι αλλιώς υψηλό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό  backround του νησιού. Εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο και μια ιδιαίτερη μουσική συναυλία με τη σπουδαία Μαρία Φαραντούρη συμπράττουν ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο από 5 μέχρι 28 Νοεμβρίου, στην ανάδειξη της Λέσβου σε μια άτυπη χειμωνιάτικη πολιτιστική πρωτεύουσα του Αιγαίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ», του Παναγιώτη Σούτσου, σε σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη, με πρωταγωνιστές: την Μαρία Κίτσιου, τον Δημήτρη Δρόσο, την Μαρία Μαμούρη και την Θεοδοσία Σαββάκη.  Στο Δημοτικό θέατρο στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΟΓΟΥΕΪ», το εμβληματικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου. Παίζουν Φαίη Ξυλά, Στέλλα Αντύπα και Κατερίνα Φωτιάδη. Μαζί τους επί σκηνής ο Λόλεκ, ο οποίος ερμηνεύει ζωντανά την – σε δική του σύνθεση – μουσική της παράστασης. Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ» της Οριάνα Φαλάτσι, σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση και πρωταγωνίστρια τη Ζέτα Δούκα. Στο Δημοτικό θέατρο στις 14 Νοεμβρίου.

BEGINNING» του Ντέιβιντ Έλντριτζ, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη και πρωταγωνιστές την Θάλεια Ματίκα και τον Γιάννη Δρακόπουλο. Στο Δημοτικό θέατρο στις 15 Νοεμβρίου.

ΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Λίλας Μπακλέση και  Κωνσταντίνου Μπιμπή. Στο Δημοτικό Θέατρο στις 16 Νοεμβρίου.

ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ;» Παιδική παράσταση εμπνευσμένη από μια σειρά λαϊκά παραμύθια. Στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο στη Μυτιλήνη, στην Καλλονή, στο Δημοτικό σχολείο και στο Πλωμάρι στο Πνευματικό κέντρο.

-Συναυλία με τη ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια επιστρέφει μετά από χρόνια στη Μυτιλήνη και ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό της. 28 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Τιμές εισιτηρίων

  • Θεατρικές παραστάσεις: 15€ γενική είσοδος & 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)/ανά παράσταση
  • Παιδική παράσταση: 8€ γενική είσοδος
  • Συναυλία: Εισιτήρια από 15€

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο, 2251037394-5

Πληροφορίες – Κρατήσεις, 2251037394-5, 2310257218, 6394115555.