Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άντε ξεκινάμε!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εμείς είμαστε άνθρωποι της αλμύρας και του πελάγους.
Του καλοκαιριού και της αύρας του.
Γι’ αυτό ζούμε έξω ή μάλλον πιο πολύ έξω από τα σπίτια μας.
Να μας χτυπάει ο αέρας.
Γι’ αυτό θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση.
Γιατί μας περιμένουν τα καλοκαίρια με την άμμο κολλημένη στο κορμί μας.
Γιατί στα βράχια θα μαζέψουμε τ’ αλάτια της γαλήνης.
Γιατί θα βρούμε τρόπο να διαχειριστούμε το δύσκολο, το απρόσιτο, την απόσταση, την έλλειψη του φιλιού και της αγκαλιάς.
Μπορούμε εμείς του νότου να ζήσουμε χωρίς ανεμελιά;
Μπορούμε να μην πάμε για ούζα και κοκτέιλ;
Μπορούμε να μην φάμε το τηγανητό καλαμαράκι με μια παγωμένη μπίρα  κάπου σ’ ένα τραπέζι πάνω στα βότσαλα με λαδόκολλα;
Φεγγάρια ή έναστροι ουρανοί μας περιμένουν γιατί έτσι μάθαμε από μωρά και τ’ αναζητάμε.

Όπως τότε…

…Στου Μπουκάλα στο Μακρύ Γιαλό πάνω στα χαλίκια έπινα πορτοκαλάδα Τσίγκου και περίμενα τα κεφτεδάκια με τις τηγανητές πατάτες να έρθουν στο τραπέζι μας. Στο γυρισμό για το σπίτι με κρατούσε πάντα ο μπαμπάς για να χοροπηδώ με ασφάλεια πάνω στο στρογγυλό ντουβάρι του γιαλού.
Στην γκρίζα αμμουδιά της Πέτρας μέτραγα τ’ αστέρια, τα βράδια εκείνα με την Πέγκυ, που μας φλέρταραν οι αγροτικοί γιατροί και μεις ανεβάζαμε τα χρόνια μας!
Ό,τι αθώο αναζητάς σ’ αυτή τη ζωή το βρίσκεις. Σε περιμένει στην παρακάτω γωνιά.
Κι ας έχει δύσβατα μονοπάτια και πανδημίες!
Με τον εγκλεισμό αυτό φρέναρα τα όνειρά μου.
Την τσίτα, το καθημερινό τρέξιμο, το άγχος.
Μήπως δεν το είχα ανάγκη κι αυτό;

Δες το κι έτσι

Θα βάλουμε μάσκα όπου χρειάζεται, θα πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας, θα κρατάμε αποστάσεις. Έτσι κι αλλιώς καλοκαίρι είναι, έχει ζέστη, ιδρώνουμε, δεν θέλουμε πολλές αγκαλιές.

Ας μην μας πιάνουν οι μιζέριες

-Να βγαίνουμε έξω
-Σαν άρχοντες
-Να παραγγέλνουμε απ’ όλα τα καλά
-Να πίνουμε ούζα, μπίρες, κρασιά  
-Να μεθάμε με καλοκαιρινά κοκτέιλ
-Να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, να τρώμε και να πίνουμε έξω στα όμορφα ταβερνάκια και μπαράκια της πόλης για να δώσουμε όλοι μαζί ένα χέρι για την επανεκκίνηση
-Να πάμε και διακοπές σε όμορφα ξενοδοχεία που τηρούν τις προδιαγραφές
-Να μην φοβόμαστε
-Να στηρίξουμε την Ελλάδα μας
-Να στηρίξουμε το νησί μας!




Πέννες με σαρδέλα με ταραμά

Υλικά

300 γρ. πέννες ή άλλο ζυμαρικό χοντρό
200 γρ. σαρδέλα φιλεταρισμένη σε κομμάτια
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
ελάχιστο πελτέ τομάτας 1/4 κ.γ.
1 κ.σ. κάππαρη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
άνηθο και μαϊντανό και μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ταραμά λευκό
Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, την κάππαρη, τη σαρδέλα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ταραμά. Ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

spot_img

More articles