Απολογισμός δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων

242

Παρουσία πλήθους κόσμου, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου παρουσίασε την περασμένη Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε, τον πλούσιο απολογισμό έργων και δράσεων τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Παύλος Τριανταφυλλίδης, ενημέρωσε για τα έργα και τις πρωτοβουλίες της υπηρεσίας τα δύο τελευταία έτη στο πεδίο της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στα νησιά αρμοδιότητάς της, Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο. Ανάλογη εκδήλωση είχε οργανωθεί και για το 2015. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει το κοινό για τα έργα που υλοποιεί ζωντανεύοντας και αναδεικνύοντας αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Παράλληλα μέσα από τις εκδηλώσεις παρουσιάζονται στο κοινό πολύτιμα στοιχεία για ευρήματα και αρχαιολογικούς χώρους που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν το ρεσιτάλ μουσικής με τον καταξιωμένο πιανίστα Άρη Γραικούση (φωνή, πιάνο), με ρεπερτόριο κλασικής και έντεχνης μουσικής, που χάρισε όμορφες στιγμές στο κοινό που σιγοτραγουδούσε μαζί του και καταχειροκρότησε την ερμηνεία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here