Χριστούγεννα με κόκκινο βιολογικό «Δάφνις και Χλόη»

Στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις του Κτήματος «Οινοφόρου» στη νέα γραμμή παραγωγής, παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται το  ερυθρό «Δάφνις και Χλόη» 750 ml, παραγωγής 2016, πλέον  σε βιολογικό! Πρόκειται για το δεύτερο βιολογικό κρασί του οινοποιείου, μετά το λευκό «Δάφνις και Χλόη», που εμφιαλώνεται με καθυστέρηση δύο ετών, κατόπιν παλαίωσης στα δρύινα βαρέλια στα κελάρια του οινοποιείου. Περιέχει τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών «Μανδηλάρι» (γνωστή ως Γκντούρα), «Φωκιανό» και «Βάψα», οι οποίες καλλιεργούνται σε πιστοποιημένους αμπελώνες στις πλαγιές του Μεγαλοχωρίου σε υψόμετρο 680 μέτρων.

«Οφείλει» το βαθυκόκκινο χρώμα στη Βάψα, τα πλούσια αρώματα στο Φωκιανό, το σώμα και τη μακρά επίγευση στη Μανδηλαριά. Το υψόμετρο, το πλούσιο ασβεστολιθικό έδαφος των αμπελώνων, ο ήλιος και η θάλασσα συμβάλλουν στην υψηλή του ποιότητα. Συνοδεύεται ιδανικά με κρέας, κυνήγι, αλλαντικά και τυριά.

Η νέα γραμμή παραγωγής έρχεται να εκσυγχρονίσει την παραγωγική διαδικασία. Διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος, μειώνει το κόστος εμφιάλωσης και επισπεύδει την διαδικασία παραγωγής, εμφιαλώνοντας 1.000 μπουκάλια την ώρα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα το κόκκινο βιολογικό Δάφνις και Χλόη θα διατίθεται σε περίπου 5.000 σημεία πώλησης της εταιρείας στο νησί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με απώτερο στόχο την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας σε χώρες που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε βιολογικά τοπικά προϊόντα.

Μετά την επιτυχημένη δεκαετή πορεία του Οινοφόρου, τις συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις και τις   βραβεύσεις των κρασιών του οινοποιείου, μεταξύ άλλων σε Κίνα και Αμερική, το κόκκινο βιολογικό Δάφνις και Χλόη έρχεται να ταξιδέψει σε νέες αγορές.

Συνοδεύστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με άφθονο φαγητό και ποιοτικό Δάφνις και Χλόη  βιολογικό. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Κτήμα Οινοφόρος, Καρά-Τεπές, Μυτιλήνη, τηλ. 2251044738