Δεν κατεβαίνει στην Γ’ Εθνική ο Όλυμπος

-Το «χρίσμα» στην Ηφαιστία

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Λέσβου για την σεζόν 2018-2019, Όλυμπος Αγιάσου, κατέθεσε έγγραφο στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, μέσω του οποίου ενημέρωσε την αρμόδια αρχή για την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για την σεζόν 2019-2020.
Ο Όλυμπος Αγιάσου, πήρε το εισιτήριο για την συμμετοχή του στα εθνικά Πρωταθλήματα, καθώς αναδείχθηκε αρχικά πρωταθλητής Λέσβου και έπειτα πρωταθλητής Νομού, κόντρα στην πρωταθλήτρια Λήμνου, Ηφαιστία Κοντοπουλίου.
Οι λόγοι που ώθησαν την ομάδα στην απόφαση αυτή είναι κυρίως οικονομικοί, όπως ενημερώνει στην επιστολή που απέστειλε, καθώς το κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής είναι μεγάλο και η ομάδα της Αγιάσου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, ειδικά χωρίς επιχορηγήσεις.
Η εξέλιξη αυτή, δίνει το χρίσμα της συμμετοχής στην δευτεραθλήτρια του νομού, Ηφαιστία Κοντοπουλίου, με τη διοργανώτρια αρχή, βάσει της προκήρυξης της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, να πρέπει να απευθυνθεί στην ομάδα της Λήμνου για την συμμετοχή της ή μη στο εθνικό πρωτάθλημα. Όλοι είναι πλέον εν αναμονή της απάντησης της ομάδας της Λήμνου, που είχε δηλώσει την επιθυμία της να αγωνιστεί στην Γ΄ εθνική.