Διαχώρισαν την θέση τους Χατζηκομνηνός – Ανδριώτης

Την διαφωνία τους στην γραμμή της ΕΠΣΛ να στηρίξει τον Βαγγέλη Γραμμένο για υποψήφιο στις εκλογές της ΕΠΟ, κατέθεσαν στο τελευταίο συμβούλιο της Ένωσης οι Άρης Χατζηκομνηνός και Παναγιώτης Ανδριώτης, διαχωρίζοντας έτσι την θέση τους. Η αφορμή δόθηκε στην ψηφοφορία για τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΣΛ στην εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές στην ΕΠΟ. Μια διαδικασία που αφορούσε το ποιοι από την ΕΠΣΛ θα ψηφίσουν για να εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή που θα κάνει τις εκλογές στην ΕΠΟ, μια διαδικασία όπως λέγεται άκρως σημαντική για την εξέλιξη των εκλογών.

Υποψηφιότητα έθεσαν τρία μέλη (δυο θα εκλέγονταν και τον τρίτο θα τον όριζε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ ως εκπρόσωπό του) οι Λάμπρος Σταθάκης, Παναγιώτης Βάλεσης και Παναγιώτης Ανδριώτης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο Λάμπρος Σταθάκης συγκέντρωσε 11 ψήφους, ψηφίστηκε δηλαδή από όλους, ο Παναγιώτης Βάλεσης συγκέντρωσε 9 ψήφους (εκτός από αυτούς των Χατζηκομνηνού και Ανδριώτη), ενώ ο Παναγιώτης Ανδριώτης πήρε μόλις 2 ψήφους, τη δική του και του Χατζηκομνηνού. Έτσι οι Σταθάκης, Βάλεσης και ο Τάκης Σάλτας (αυτός ορίστηκε από τον Ψαρόπουλο) θα βρεθούν στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 14 Οκτωβρίου και θα ψηφίσουν για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

 

«Δεν ξέρω τι πήραμε για να στηρίξουμε Γραμμένο»

 

Μιλώντας για την στάση του αυτή στην ψηφοφορία, ο ταμίας της ΕΠΣΛ Π. Ανδριώτης διευκρίνισε καταρχήν πως δεν είναι αντίθετος στην όποια υποψηφιότητα θέσει ο Σταύρος Ψαρρόπουλος στις εκλογές, εκφράζοντας ωστόσο και μια πικρία για την στάση των υπόλοιπων μελών απέναντί του: «Η ψηφοφορία που έγινε στην ΕΠΣ Λέσβου ήταν για την ανάδειξη 2+1 μελών εκπροσώπων της ΕΠΣ Λέσβου που στις 14 Οκτωβριου θα εκλέξουν την εκλογική επιτροπή που θα κάνει τις εκλογές της ΕΠΟ, και δεν ήταν σε καμιά περίπτωση εκλογή μελών για να ψηφίσουν για το νέο Δ/Σ της ΕΠΟ, εκλογές στις οποίες με τον συνδυασμό του κ. Γραμμένου συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου κ. Ψαρρόπουλος σαν υποψήφιος. Κατά συνέπεια δεν είχα δίλημμα να ψηφίσω ή όχι τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου, αφού η διαδικασία στις 14 του μήνα είναι διαφορετική από αυτή των εκλογών για νέο Δ/Σ , ο δε πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου δεν ήταν υποψήφιος για την εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ, και συνεπώς δεν υπήρχε κάποιο δίλημμα σε μένα. Ζήτησα, λοιπόν, να είμαι υποψήφιος εκπρόσωπος της ΕΠΣ Λέσβου στην Γενική συνέλευση της ΕΠΟ για να ψηφίσω για τα πρόσωπα που θα αποτελούν την εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ. Στην διαδικασία που έγινε δεν εκλέχθηκα και από το αριθμητικό αποτέλεσμα της εν λόγω ψηφοφορίας φαίνεται ότι οι ενημερωμένοι κατά τα άλλα συνάδελφοί μου στην ΕΠΣΛ μου έδωσαν να καταλάβω αρκετά πράγματα και για αυτό τους ευχαριστώ».

Ερωτηθείς γιατί δεν στηρίζει την γραμμή της Ένωσης ο κ. Ανδριώτης τόνισε πως δεν ξέρει τι απολαβές θα έχει η Ένωση από την στήριξη αυτή: «Η διαφορετική μου στάση αφορά την θέση (υπέρ Γραμμένου) που παίρνει η ΕΠΣ Λέσβου εν όψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ. Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της ΕΠΣ Λέσβου με ένα γεύμα στον υποψήφιο κ. Γραμμένο, στο οποίο προσκλήθηκα και δεν πήγα γιατί προηγουμένως δεν αναλύθηκαν τα οφέλη αυτής της συνεργασίας, και αυτό είπα στο τελευταίο Δ/Σ της ΕΠΣ Λέσβου. Ότι είμαστε μια ερασιτεχνική παρέα και με κάθε τρόπο τώρα που μας έχουν ανάγκη πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα συμφέροντα των ερασιτεχνικών σωματείων που ανήκουν στην δύναμή μας, αφού ξανά η φωνή μας θα ακουστεί σε 4 χρόνια. Ρώτησα λοιπόν τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μελη του Δ/Σ εάν δεσμεύτηκε ο κ. Γραμμένος για κάτι. Δεσμεύτηκε για παράδειγμα ότι τα νησιώτικα σωματεία που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον το 50% των εξόδων μετακίνησης, αλλιώς οδηγούνται σε αφανισμό και τα ντόπια παιδιά οδηγούνται σε άλλες πολιτείες; Δεσμεύτηκε ο κ. Γραμμένος να φέρει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θέμα ότι θα κατοχυρωθεί το 5% των εισπράξεων της Super League υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο λειτουργεί από την καλή και μόνο θέληση και το ψώνιο των παραγόντων; Αυτά τα ερωτήματα έθεσα στο Δ/Σ και στα μέλη. Απάντηση δεν πήρα ούτε πριν από την επισημοποίηση της συνεργασίας, ούτε στην προχθεσινή ψηφοφορία, και δεν πήρα απάντηση από κανένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λέσβου στο ερώτημα τι θα πούμε εμείς αύριο στα σωματεία της δύναμής μας εάν μας ρωτήσουν τι πήραμε από αυτή την στήριξη; Μήπως θα πούμε ότι ο κ. Γραμμένος του οποίου τις προθέσεις δεν αμφισβητώ υποσχέθηκε στο τραπέζι που του έκανε η ΕΠΣ Λέσβου να αγωνισθεί για να αλλάξει την ΕΠΟ; Μα χρόνια τώρα η ΕΠΟ από συμφέροντα διοικείται, για να αλλάξει πρέπει να αλλάξουμε εμείς και εμείς δεν αλλάζουμε. Άρα μας μένει τώρα που μας έχουν ανάγκη, να κατοχυρώσουμε τα συμφέροντα των σωματείων μας».

Και συνέχισε: «Εάν ο κ. Γραμμένος αύριο δεσμευθεί δημόσια, για τα όσα παραπάνω αναφέρω, και εάν δεσμευθεί ότι θα αυξήσει την επιχορήγηση της ΕΠΟ κατά τέτοιο ποσοστό που η αύξηση να καλύπτει την διαιτησία των σωματείων Λέσβου και Λήμνου για ένα χρόνο, δηλώνω ότι θα είμαι υπέρ του. Όταν βέβαια μιλώ για δέσμευση εννοείται ότι θα έχει και ρήτρα παραίτησης εάν δεν γίνουν. Και τώρα που ανέφερα Λήμνο, αυτό το νησί με τόσα προβλήματα τι θα γίνει ποδοσφαιρικά; Δεν θα έπρεπε η ΕΠΣ Λέσβου λόγω της διαφορετικότητάς της (ένας νομός δύο νησιά), να τυγχάνει και ανάλογης, ιδιαίτερα ενισχυμένης επιχορήγησης, η οποία να καλύπτει την Λήμνο; Αυτό το έχουν υπ’ όψιν τους οι υποψήφιοι της ΕΠΟ; Έχουν υπ’ όψιν τους δηλαδή ότι είμαστε ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους, έχουν υπ’ όψιν τους ότι οι νησιώτες δεν έχουν τις ίδιες ίσες ευκαιρίες με τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο; Και ο άλλος συνδυασμός του κ. Ελευθεριάδη σε σχέση με αυτόν του κ. Γραμμένου τι μας δίνει;  Διερευνήθηκε; Εγώ προσωπικά δεν ξέρω και θα ήθελα εάν κάποιο μέλος του Δ/Σ γνωρίζει να με πληροφορήσει, συνεπώς δεν παίρνω θέση κατά της υποψηφιότητας Γραμμένου, δεν μπορώ να τοποθετηθώ υπέρ του ενός ή του άλλου γιατί δεν ξέρω τα ανταποδοτικά οφέλη, πλην του γεγονότος ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Γραμμένου».

Όσο για το τι προτίθεται να κάνει από δω και πέρα και αν σκέφτεται να παραιτηθεί από το Δ.Σ., ο κ. Ανδριώτης δήλωσε πως θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της θητείας του: «Πέρασα από ερασιτεχνικό σωματείο σαν διοικητικός παράγων του Αιγέα για πέντε χρόνια στην Δ’ Εθνική, πλήρωσα αρκετά και εξ αυτού γνωρίζω απόλυτα τον πόνο των ερασιτεχνικών σωματείων. Θα συνεχίσω λοιπόν να εργάζομαι όπως έκανα μέχρι σήμερα, ώστε από την θέση του ταμία της ΕΠΣ Λέσβου, να οδηγώ τους πόρους που προέρχονται από τα ερασιτεχνικά σωματεία, να είναι ανταποδοτικοί για αυτά, κάθε φορά που δεν θα το πετυχαίνω θα συνεχίζω την επόμενη με μεγαλύτερο πείσμα, και αυτό βέβαια μέχρι το τέλος της θητείας του παρόντος Δ/Σ. Για την συνέχεια θα κρίνω τις συνθήκες που διαμορφώνονται, και θα αποφασίσω».