Δίκτυο 10 πειραματικών χώρων τέχνης

210

Η K-Gold Temporary Gallery, η πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που ίδρυσε ο Νικόλας Βαμβουκλής στη Λέσβο, συμμετέχει στο “NOT-PERIPHERAL PROJECT”, ένα online δίκτυο από 10 πειραματικούς χώρους τέχνης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια που θα ενεργοποιηθεί έως τον Ιούλιο του 2018.

Η επιμελήτρια και δημιουργός του πρότζεκτ, Greta Scarpa, επέλεξε 10  πλατφόρμες, που βρίσκονται εκτός των μεγάλων εικαστικών κέντρων, να παρουσιάσουν τη δουλειά και την έρευνά τους. Κάθε χώρος αναλαμβάνει το λογαριασμό του πρότζεκτ στο Instagram για ένα μήνα, δημοσιεύοντας εικόνες και βίντεο από τις δράσεις τους. Έτσι, η παραγωγή των έργων, η έρευνα των καλλιτεχνών και επιμελητών, καθώς και ο ίδιος ο τόπος στον οποίο έχει βάση ο κάθε χώρος, γίνονται αφορμή για προβολή, ενημέρωση και προβληματισμό σχετικά με τις όποιες ιδιαιτερότητες απασχολούν την περιφέρεια της Ευρώπης σε καλλιτεχνικό, κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Εκτός της K-Gold Temporary Gallery (Λέσβος), στο πρότζεκτ συμμετέχουν οι Bistro 21 (Λειψία, Γερμανία), David Dale Gallery & Studios (Γλασκώβη, Βρετανία), Ke’ch Collective (Μαρακές, Μαρόκο), Suburbia (Γρανάδα, Ισπανία), SUPERDEALS (Βρυξέλλες, Βέλγιο) και Swimming Pool Projects (Σόφια, Βουλγαρία).

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.kgoldtemporarygallery.tumblr.com

https://www.facebook.com/kgoldtemporarygallery/

https://www.instagram.com/kgoldtemporarygallery/

kgoldtemporarygallery@yahoo.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ