Δωρεάν διαιτησία από την ΕΠΣΛ

286

Με μια ασαφή και αργοπορημένη απόφασή της, η ΕΠΣΛ έκανε γνωστό πως το Διοικητικό Συμβούλιό της στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να ξεκινήσει σταδιακά την κάλυψη της αμοιβής της διαιτησίας (αμοιβή διαιτητή, βοηθών και παρατηρητών) από την ΕΠΣ Λέσβου, αρχής γενομένης από την δεύτερη αγωνιστική των Play off στη Β’ κατηγορία, ενώ για τους αγώνες στην Α’ κατηγορία Λέσβου και στην Α1 Λήμνου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Καταρχήν στην ανακοίνωση  δεν αναφέρεται πόσες θα είναι οι διαιτησίες αυτές, καθώς αρχικά η υπόσχεση της Ένωσης ήταν η κάλυψη δυο αγώνων για κάθε ομάδα, κάτι ωστόσο που δεν προσδιορίζεται. Από κει και πέρα πρόκειται για μια απόφαση που τουλάχιστον για τα σωματεία που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους είναι άδικη. Και αυτό γιατί η ΕΠΣΛ «θυμήθηκε» να καλύψει τα έξοδα διαιτησίας ενός αγώνα  σε σωματεία που παίζουν μπαράζ αυτή την στιγμή (σύλλογοι που έχουν ρίξει και χρήματα φέτος και άρα δεν τους κάνει τόσο μεγάλη ανάγκη), ενώ ομάδες που αντιμετώπισαν όλη την χρονιά τεράστια οικονομικά προβλήματα και έβγαλαν με το ζόρι την σεζόν (Μακαρέας, Άντισσα, Ίππειος, Παπανικολής, Έφηβος, Βασιλικά) δεν θα πάρουν ούτε αυτό το ελάχιστο, καθώς έχουν ήδη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Επίσης με δυο μόλις αγωνιστικές να απομένουν στην Α’ Κατηγορία, προκαλεί ερωτηματικά, πότε θα γίνει αυτή η δωρεάν διαιτησία, καθώς μπορεί και εδώ να έχουμε αγώνες μπαράζ, αλλά και εδώ κάποιες ομάδες δεν θα προλάβουν να εκμεταλλευτούν την απόφαση αυτή.  Έτσι μπορεί ομάδες όπως ο Αίγειρος, ο Ατρόμητος, ο Αιγέας και ο Όλυμπος που έχουν ένα αρκετό υψηλό μπάτζετ και δεν «καίγονται» να μην πληρώσουν την διαιτησία ενός αγώνα, να λάβουν την διευκόλυνση αυτή, ενώ ομάδες όπως ο Αχιλλέας Πέτρας ή ο Αρίων Μ. που δεν θα μπουν καν στα μπαράζ παραμονής, να μην την λάβουν καθόλου.

 

Κληρώνει για το προπαιδικό πρωτάθλημα

Η κλήρωση για τα πρωταθλήματα Προπαίδων και Τζούνιορ περιόδου 2017 – 2018 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 18.00, στα γραφεία της ΕΠΣΛ. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι αυστηρά μέχρι την Δευτέρα 19-03-2018, ενώ οι  προκηρύξεις των δύο παραπάνω πρωταθλημάτων θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα.