Δυο εκθέσεις στον Πειραιά για τα καΐκια που χάνονται

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο Πλωμάρι η καταστροφή δυο παλιών αλιευτικών σκαφών και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου «Το Πόλιον» για τη διάσωση της ναυπηγικής ιστορίας του τόπου, δυο εξαιρετικά σημαντικές εκθέσεις θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, οι οποίες διοργανώνονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κοινή θεματολογία τη διάσωση των παραδοσιακών καϊκιών.

Σημειώνεται πως οι εκθέσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Πειραιά για τη διάσωση των παραδοσιακών σκαφών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εκθέσεις:

-Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Τα καΐκια που πληγώνουν», η οποία διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ορίζοντας Γεγονότων» σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η τωρινή πραγματικότητα όπου συντελείται η καταστροφή μιας παράδοσης από την οποία μπορούμε ακόμα να διδαχτούμε πολλά. Η παράδοση ενός πολιτισμού ο οποίος δίδαξε σε διάφορες εποχές της Ιστορίας, όλη την Ανθρωπότητα.

Επίσης οργανώνεται  έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «DUTY OF MEMORY – ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του  Ιταλού φωτογράφου ναυαγίων Stefano Benazzo, ο οποίος θα εκθέσει περισσότερα από 200 έργα, τα οποία έχει εντοπίσει σε τέσσερις ηπείρους.
Οι φωτογραφίες στην έκθεση περιλαμβάνουν και πολλά ελληνικά σκαριά που φωτογράφισε σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών.

Διάρκεια εκθέσεων: 10-30 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαίνια εκθέσεων: 12 Σεπτεμβρίου 2018, 19:30 μ.μ.

–  Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:  Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00 (έκθεση φωτογραφίας του Stefano Benazzo)

– Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00 (εικαστική έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων).