«Ειδήσεις είναι, θα περάσουν»

Τη «δύσκολη» επικαιρότητα των ημερών που κατακλύζεται από ειδήσεις για τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση «φωτίζει» με χιουμοριστικό τρόπο η κοινωνική κωμωδία «Ειδήσεις είναι, θα περάσουν» με ένα καστ νέων ηθοποιών που στέλνουν και το μήνυμα ότι οι δυσκολίες  θα περάσουν.  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Παίζουν ο Άρης Τσάπης, που μας συστήθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 14 ετών στη σειρά του Mega «Ευτυχισμένοι μαζί» και τον αγαπήσαμε  στο ρόλο του Θανασάκι, ο Γιάννης Φραγκίσκος και η Αναστασία Παντούση. Οι τρεις τους είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στην τηλεοπτική σειρά «Συμμαθητές» και τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους και στο σανίδι.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Βλέπουμε τις ζωές: Ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων.

-Ενός μετανάστη που πουλάει τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονάει.

-Ενός Ρώσου κατασκόπου ο οποίος με το δικό του αστείο τρόπο επιχειρεί ανώφελα να κατανοήσει την ελληνική νοοτροπία.

-Μιας νεαρής Ρωσίδας η οποία παρότι ταξίδεψε στην Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, αναγκάστηκε να ψιθυρίζει τώρα στα κακόβουλα σχόλια των άλλων ανθρώπων: «Ντρέπομαι».

-Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Αυτοί και άλλοι πολλοί ενσαρκώνονται από τους τρεις ευρηματικούς ηθοποιούς, οι οποίοι έρχονται να ζωντανέψουν τα προβλήματα των σύγχρονων Ελλήνων, αλλά να τους παροτρύνουν μέσα από το γέλιο τους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα, ανυποταγή και χιούμορ. Ενώ όλοι μας θέλουν άβουλους και παθητικούς και λένε στον καθέναν από εμάς «Σώπα»!, έρχονται οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και βροντοφωνάζουν «Μίλα!». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι τρεις ηθοποιοί για τους νέους.

Γενική είσοδος 12 ευρώ, προπώληση 10, ΑΜΕΑ δωρεάν. Διοργάνωση “Start from Zero”.