Οι εκπληκτικοί «Πασπartou» απογείωσαν «Την Πεντάμορφη και το Τέρας»

1141

Η παιδική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» που παρουσίασαν οι «Πασπartou» το Σαββατοκύριακο ήταν άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από αυτή την θεατρική ομάδα, που έχει καταφέρει στα λίγα χρόνια λειτουργίας της να μας εντυπωσιάζει σε κάθε νέα δουλειά της. Το  κλασικό αγαπημένο παραμύθι ζωντάνεψε   στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης  σε μια παράσταση μιούζικαλ, που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες επαγγελματικές παραστάσεις. Η «Πασπartou» πέτυχαν να βγάλουν την φρεσκάδα, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό τους, μέσα στις ερμηνείες τους, αλλά και να μεταφέρουν απόλυτα αυτά τα συναισθήματα στο κοινό που τους καταχειροκρότησε.

Η Φάνια Βαλάση υπογράφει τη σκηνοθεσία ξεδιπλώνοντας για άλλη μια φορά το αξεπέραστο ταλέντο και την δημιουργικότητά της. Ήταν η ψυχή αυτής της παράστασης και αυτό φαίνεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Φώτης Κουλουμαριέτος, στο ντεμπούτο του στο θεατρικό σανίδι, ήταν η έκπληξη της παράστασης ερμηνεύοντας το ρόλο του τέρατος που έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Έδειξε να απολαμβάνει την κάθε στιγμή καταφέρνοντας στο τέλος να κερδίσει τους μικρούς θεατές, εκτός από την καρδιά της Πεντάμορφης. Υπέροχη επίσης η ερμηνεία της  Μαριαλένας Ζητιανέλλη στο ρόλο της Μπελ, ενώ ξεχωρίζουν επίσης η Μαρία Γερούλια στο ρόλο της «Μαντάμ Τσαγιερό», ο Βαγγέλης Φραγκουλάκης στο ρόλο του «Τικιτάκα» αλλά και η Έφη Παπαδημητρίου στο ρόλο του «Φουφού».

Το ντεμπούτο τους στο θεατρικό σανίδι με τις σκηνοθετικές οδηγίες βέβαια της Φάνιας Βαλάση έκαναν και μερικά από τα μικρά «Πασπαρτουδάκια» από το παιδικό θεατρικό τμήμα της ομάδας  (Κωνσταντίνος Φράγκος, Θεοδώρα Κουταλέλλη, Εμμανουέλα Κούβαρου, Νικόλας Σγουρέλλης, Αναστάσιος Καυλακώνης), που επίσης κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Δεν ήταν όμως μόνο οι ερμηνείες που κερδίζουν το κοινό σε αυτή την παράσταση. Είναι τα κοστούμια  που ετοιμάσθηκαν με την υπογραφή της Φωτεινής Μελικιάν, η οποία με απλά υλικά έκανε μικρά θαύματα, είναι και τα σκηνικά πάρα πολύ καλοδουλεμένα από την Ελεάνα Βούγια που κατάφερε να μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του παραμυθιού, αλλά και τα τραγούδια της παράστασης, σε πολύ καλή ηχογράφηση που σιγοτραγουδούσε ο θεατής βγαίνοντας από το Δημοτικό θέατρο.

Οι «Πασπartou» έχουν ανεβάσει τον πήχη στο παιδικό θέατρο, καταφέρνοντας να κερδίσουν το απαιτητικό «μικρό» κοινό, αλλά και τους  μεγάλους που απολαμβάνουν κάθε λεπτό των παραστάσεών τους. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε να δούμε ακόμη πολλά από αυτή την ομάδα και σίγουρα θα θέλαμε να ξαναδούμε αυτή την παράσταση.