Έκθεση «Comics» στο Μουσείο – βιβλιοθήκη Τεριάντ

Το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεων για το έτος 2018. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, διά της υπευθύνου Λάουρας Λοϊζίδου.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου εγκαινιάσθηκε η περιοδική εικαστική έκθεση «COMICS, λόγια και εικόνες», Γιώργος Μπότσος και Giuseppe Palumbo. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του δικτύου ελληνο-ιταλικής πολιτιστικής συνεργασίας, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Φιλοξενεί επιλογή έργων δύο καλλιτεχνών, του Έλληνα Γιώργου Μπότσου και του Ιταλού Giuseppe Palumbo, αντιπροσωπευτικών της σύγχρονης παραγωγής των κόμικς στις δυο χώρες.

Επιμελητής της έκθεσης είναι Αντώνης Ράλλης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης.

 

Οι  καλλιτέχνες

 

O Έλληνας Γιώργος Μπότσος και ο Ιταλός Giuseppe Palumbo είναι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής σκηνής των κόμικς και έχουν συνυπάρξει πολλές φορές σε εκδόσεις και μεγάλες εκθέσεις στις δύο χώρες. Είναι συνεργάτες και οι δύο του περιοδικού «Βαβέλ», που συνέβαλε με μοναδικό τρόπο στη διάδοση και την εδραίωση των ποιοτικών καλλιτεχνικών κόμικς στην Ελλάδα. Συνδέονται με την αγάπη τους για το γράψιμο και την αφήγηση, όπως και με την πληθωρική σχέση τους με την εικόνα, καθώς τους διακρίνει μια συνεχής αναζήτηση για διαφορετικές εκδοχές και εκφράσεις μέσα στα πλαίσια του μέσου που δημιουργούν.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ: Henri Cartier – Bresson, φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, από 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου.