Έκθεση έργων collage

199

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη, θα εκτίθενται από 12 έως 20 Ιουλίου έργα collage από την προσωπική συλλογή του Ioannis Maidanos, πρωτότυπα και αντίτυπα.

Όλα τα έργα είναι χειροποίητες φωτογραφικές συνθέσεις και η χρήση τους εκτός από διακοσμητική, βρίσκει εφαρμογές στο χώρο της ένδυσης, του design και της διαφήμισης. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ.

Την τελευταία μέρα της έκθεσης, Παρασκευή 20 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο ‘’Zen Collage Project’’, που αφορά την ομαδική δημιουργία ενός πρωτοποριακού collage μεγάλου μήκους και ευελπιστούν οι διοργανωτές  να γίνει το μοναδικό στον ελληνικό τουλάχιστον χώρο.

Στην έκθεση επίσης θα δεσπόζει η περυσινή παρόμοια δημιουργία ‘’Make your own collage’’μήκους 3 μέτρων, που έγινε στα πλαίσια του «DomatioProject 2017» στην Αθήνα, για πρώτη φορά.

Το φετινό project συνεχίζει λοιπόν τον θεσμό μεταφέροντάς τον στην Μυτιλήνη, όπου στόχος είναι να δημιουργηθεί με τη βοήθεια των συμμετεχόντων  ένα ακόμη μεγαλύτερο collage.

Η προετοιμασία και οργάνωση, καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν παρέχονται δωρεάν και για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση και εμπειρία στο φωτογραφικό collage.

Για δηλώσεις συμμετοχής καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης στο τηλέφωνο  6957 94 30 35, θα τηρηθεί δε απόλυτη χρονική σειρά προτεραιότητας.

Ο Ioannis Maidanos δημιουργεί φωτογραφικά collage, πρωτότυπα και χειροποίητα (handcutphotocollageimages), σχεδόν 40 χρόνια έχοντας περισσότερα από 500 έργα στη συλλογή του. Από τους πρωτοπόρους στον ελληνικό χώρο με επιρροές από Dada και Surrealism. Η θεματολογία του άλλοτε καυστική σε κοινωνικές αδικίες, ανισότητες και άλλοτε ποικιλόμορφα ερωτική, εξυμνεί την ζωή, την φύση, τα χρώματα και τα ένστικτα. Εκθέτει με διάφορους στατικούς και διαδραστικούς τρόπους τα έργα του από το 1982 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακινώντας με έμφαση τους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτή την τεχνοτροπία.