«Ένα κουτί θάλασσα»: Ένα βιβλίο γεμάτο Λέσβο!

Το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Ένα κουτί θάλασσα» θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το βιβλιοπωλείο Book and Art, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη). Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην όμορφη Λέσβο!
Η οικογένεια του Μάριου και της Λυδίας μετακομίζει από την Αθήνα στο Πλωμάρι της Λέσβου και καθώς είναι καλοκαίρι, αρχίζουν αμέσως να εξερευνούν το νησί.
Η Λυδία θα γνωρίσει από κοντά την πατρίδα του Στρατή Μυριβήλη που τόσο έχει αγαπήσει μέσα από τα μυθιστορήματά του «Η ζωή εν τάφω», η «δασκάλα με τα χρυσά μάτια» και η «Παναγιά γοργόνα», ενώ ο Μάριος, θα έρθει αντιμέτωπος με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη όταν στο νησί, θα συναντήσει ξαφνικά την Έλενα, το κορίτσι με το οποίο ήταν ερωτευμένος πίσω στην Αθήνα.
Μέσα από τις περιηγήσεις τους στην Παναγιά την Κρυφτή, στην Παναγιά τη Γλυκοφιλούσα και στο αρχοντικό της Βαρελτζίδαινας στην Πέτρα της Μυτιλήνης, στον παραδοσιακό οικισμό Μόλυβο και στο κάστρο του, στο Λαογραφικό μουσείο της Συκαμιάς με το δωμάτιο του Μυριβήλη στο εσωτερικό του, στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Γοργόνας αλλά και σε πολλά άλλα όμορφα μέρη, θα αντλήσουν πάμπολλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νησί και την ιστορία του και θα γνωρίσουν σημαντικά πρόσωπα που συνδέονται με τη Λέσβο.
Ένα απρόβλεπτο ατύχημα, όμως, θα ανησυχήσει ιδιαίτερα την οικογένεια όταν ο Γιάννης, φίλος του μπαμπά τους και ψαράς στο επάγγελμα, θα δεχτεί άγρια επίθεση ενώ βρίσκεται στο καΐκι του και μαζεύει τα παραγάδια που είχε ρίξει την προηγούμενη νύχτα στη θάλασσα.
Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση; Ποιοι εκμεταλλεύονται τη θάλασσα, καταστρέφοντας το περιβάλλον; Τι είναι ήπια αλιεία και πώς λειτουργεί το πρόγραμμα της Greenpeace «Ένα κουτί θάλασσα»;