Ένας δρόμος… collage

Το Solidarity Collage Project ξεκίνησε στην Μυτιλήνη, σε συνεργασία της Collage CONNECT PEOPLE ΑΜΚΕ και της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ ΑΜΚΕ και απευθυνόταν σε ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Είχε θέμα την τεχνική του κολάζ έχοντας ολοκληρώσει μια εβδομάδα σεμιναρίων για την θεωρία και ιστορία και μια εβδομάδα πρακτικής άσκησης workshop, με εικαστική δημιουργία πρωτότυπων έργων χειροποίητου collage από τα παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό γράφθηκαν από τα παιδιά στις γλώσσες τους, σημαντικές λέξεις που τα απασχολούν στο χαρτί με το χέρι τους, με σκοπό να αποτυπώσουν τις έννοιες αυτές χωρίς ταμπέλες και προσδιορισμούς μόνο με εικόνες και κατόπιν με την βοήθεια των μεταφραστών, αποδόθηκαν οι λέξεις στα Αγγλικά.
Αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου, από τις 18.00 έως τις 21.00, στην οδό Κομνηνάκη, διοργανώνεται μια δράση ομαδικής δημιουργίας ενός μακρύ θεματικού collage στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνάκη. Η δράση είναι ανοιχτή στο κοινό σε μια προσπάθεια να βρεθούν και να δημιουργήσουν μαζί όσοι το επιθυμούν, από την τοπική κοινωνία, τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί από άλλες χώρες.