Ένας ύμνος στην «Αγάπη»

217
Layout 3

Μια μέρα πριν την ημέρα για τις γυναίκες παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, ο συλλεκτικός τόμος «Ένας αιώνας Αγάπης», ένας ύμνος για τη δράση και προσφορά του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη» από το 1922 μέχρι σήμερα.

Μουσική, εικόνα και ποιητικός λόγος θα ταξιδέψουν τους θεατές, για μια ώρα, στον χώρο και τον χρόνο για να γνωρίσουν τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη» με το πολύπλευρο έργο τους.

Οι άοπλες πολεμίστριες του Μολύβου εμψύχωσαν και βοήθησαν τους πολεμιστές του Μικρασιατικού μετώπου (1922) και παραστέκονται, και σήμερα ακόμη, σε όσους δοκιμάζονται από τη φτώχεια και τις ασθένειες, εφευρίσκοντας χίλιους δυο τρόπους και μέσα αλληλεγγύης. Ένας έπαινος των γυναικών και μια συναρπαστική διαδρομή ευαισθησίας και φιλαλληλίας αποτελεί η ιστορική έκδοση «Ένας αιώνας Αγάπης», η οποία υλοποιήθηκε και με τη συμβολή χορηγών και υποστηρικτών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Στρατής Αναγνώστου (ιστορικός), Γιάννης Κωνσταντέλλης (φιλόλογος) και Πάνος Θεοδωρίδης (συγγραφέας).  Συντονίζει η συγγραφέας Αννίτα Παναρέτου.

Επίσης θα γίνει προβολή του αρχειακού υλικού και αποσπάσματα του βιβλίου
διαβάζουν  οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Θεοδώρα Σιάρκου.

Στο μουσικό σκέλος της εκδήλωσης, τον συνθέτη – κιθαριστή Γιώργο Αθανασακόπουλο συνοδεύουν: ο Σωτήρης Γκλαβάς (μαντολίνο), ο Βαγγέλης Galoyan (βιολοντσέλο),
και ο Φώτης Τσιλεμέκης (κιθάρα). Ερμηνεύει η Δέσποινα Κριμπά.

H «Αγάπη» κέρδισε τις καρδιές των Μολυβιατών και δείγματα της επιρροής της, στη διαχρονική της πορεία, αποτυπώνονται σε δημοσιεύματα και διακρίσεις. Με τον καιρό, τιμήθηκε και επαινέθηκε και στον δημόσιο χώρο, παρόλο που το «Μέγα Πανελλήνιον» σπανίως επιβραβεύει. Το ήθος και η προκοπή αυτής της τοπικής πρωτοβουλίας δεν έμειναν ασχολίαστα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ