Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενδιαφέρον για το νησί μας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τόσο οι νέοι καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους στο Loriet όσο και οι διοργανωτές του παγκόσμιου διαγωνισμού ελαιόλαδου δείχνουν μια προτίμηση στο νησί μας.
Μια νέα εποχή αρχίζει και οφείλουμε να πάρουμε εκείνη τη στροφή που θα μας φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή και αξίζει να ασχοληθούμε με το brand name LESVOS.

Παγκόσμιος διαγωνισμός ελαιόλαδου στη Μυτιλήνη το 2020

Η ομάδα του ATHIOOC – του πλέον δυναμικά ανερχόμενου διεθνή διαγωνισμού ελαιολάδου – επισκέφτηκε την πόλη και έκανε επαφές με παράγοντες του νησιού με στόχο τη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού ελαιόλαδου. Η 4η διοργάνωση έγινε στο Ναύπλιο και η 5η προτείνεται να γίνει στη Μυτιλήνη. Είναι τόσο επιθυμία των ντόπιων παραγωγών λαδιού όσο και των ίδιων των διοργανωτών, μια και το νησί ολόκληρο διαθέτει εξαιρετική παραγωγή και επιτέλους πρέπει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη και όχι να ακούγεται μόνο το ελαιόλαδο της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Το όνειρο της διεξαγωγής ενός διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα το 2016, με τη διοργάνωση του πρώτου AΤΗIOOC στην Αθήνα, και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών απ’ όλες τις χώρες και το σεβασμό σημαντικών κριτών παγκόσμιου βεληνεκούς.
Είναι μεγάλη τιμή και ευκαιρία να φιλοξενήσουμε έναν τέτοιο διαγωνισμό στην πόλη μας την Άνοιξη του 2020. Έχουν ενημερωθεί οι ιθύνοντες της πόλης και αναμένουμε τι θα κάνουν για να εξασφαλίσουν μια τέτοια διοργάνωση που θα έχει μεγάλη παγκόσμια προβολή και θα επισκεφτούν την πόλη μας δεκάδες ελαιοπαραγωγοί από όλον τον κόσμο.
https://www.athenaoliveoil.gr/el/competition/whygreece

Μια απρόσμενη έκθεση στο Loriet Hotel

Η Μυτιλήνη και το ξενοδοχείο Loriet ανοίγουν την αγκαλιά τους και υποδέχονται ένα τσούρμο νέων ζωγράφων από την Αθήνα, που συνθέτουν απρόσμενα ένα εικαστικό σύμπαν με έντονη εκφραστική κινητικότητα.
Αγαπάμε τη ζωγραφική γιατί μπορεί να παρουσιάσει εντάσεις, συναισθήματα και ανατροπές σε έναν κόσμο απρόβλεπτο και ρευστό!


Ένα αυθόρμητα οργανωμένο πολιτιστικό γεγονός που με χαρά διοργανώνουμε όλοι εμείς, η ομάδα του LORIET HOTEL από καρδιάς, στην καρδιά του καλοκαιριού και επιθυμούμε να προσφέρουμε στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες μια εικαστική ανάπαυλα.
Με συμβολισμό την επιστροφή, στην νέα εποχή, σ’ ένα μέλλον με πιο πολλές χαρές και αισθητική, στην κατακτημένη ωριμότητα, εντεινόμενη τόλμη για καινούργια πράγματα που συνεισφέρουν στην διοχέτευση της αγνής ενέργειας και της κυτταρικής μνήμης.
Εκείνης της αυθεντικής ενέργειας του ίδιου του νησιού μας.
Όταν περάσετε να δείτε την έκθεση κοντοσταθείτε στις δροσιές του Αρχοντικού και απολαύστε καφέ ή ουζάκι στο μπαρ της πισίνας!

Μελιτζάνες κομματιαστές με γιαούρτι της γιαγιάς μου

Η γιαγιά μου είχε το ωραιότερο σπίτι στην Πέτρα. Στην άκρη του χωριού με μπαξέ, αμπελάκι και πηγάδι. Οι μυλόπετρες που έτριβαν το σιτάρι βρίσκονται τώρα στο σπίτι μου, το σίδερο με τα κάρβουνα που σιδέρωνε τα ρούχα συμπληρώνει τη συλλογή μου, το κόσκινό της, το ξύλινο και μπρούτζινο γουδί της, όλα τα έχω φυλάξει με πολλή αγάπη στα ράφια μου. Κι όλα τα χρόνια που μαγειρεύω προσπαθώ να φτάσω την τελειότητα των γεύσεων των φαγητών της. Κάθε φορά όλο και κάτι καλύτερο καταφέρνω, αλλά ποτέ δεν θα είναι ίδιο. Ίσως γιατί η απουσία δρα σαν συστατικό.

Υλικά

5 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη χωρίς τα σπόρια
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι
ελαιόλαδο
300 γραμ. γιαούρτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο νερό και στο αλάτι για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε και την ντομάτα με τη ζάχαρη και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις μελιτζάνες χωρίς να τις ανακατέψουμε, απλά ταρακουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά για να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, να μελώσει κοιτάζοντάς το αν χρειάζεται νερό.
Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γιαούρτι.

spot_img

More articles