Εντυπωσίασε το “Le Bougainville”

Τη νέα πύλη εισόδου στην Πέτρα «εγκαινίασε» χθες το ολοκαίνουργιο υπερπολυτελές  κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville». Αυτό ήταν και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε για τη φετινή σεζόν το νησί. Οι προβλέψεις για φέτος είναι λίγο καλύτερες από πέρυσι, ωστόσο, οι τουριστικοί πράκτορες αισιοδοξούν ότι από του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα.

Η «λάντζα» του κρουαζιερόπλοιου στο Μόλυβο (φωτό Γ. Παπαδόπουλος)

 Η «βουκανβίλια» είναι ολοκαίνουργιο πλοίο γαλλικής εταιρείας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε αρχές του 2019, ήρθε στη Λέσβο προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη με 169 Γάλλους, Βέλγους, Αυστριακούς, Αμερικανούς και Αυστραλούς. Το πλοίο έφθασε στις 11 το πρωί  και αναχώρησε στις 7 το απόγευμα με προορισμό το Βόλο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι επισκέπτες συμμετείχαν σε εκδρομές που οργανώθηκαν  και επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Κάστρο Μολύβου, τη Μονή Λειμώνος, το  Απολιθωμένο δάσος Λέσβου.

«Ξεκινάμε ουσιαστικά από το μηδέν», σχολιάζει μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτή η πρώτη άφιξη είναι ένα νέο ξεκίνημα σε μια νέα πύλη εισόδου. Ευχαριστούμε θερμά το Φορέα Τουρισμού Μολύβου που υποδέχθηκαν τους τουρίστες και τους μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες και ευχαριστούμε επίσης τους φύλακες του Κάστρου Μολύβου, που παρά το γεγονός ότι η Τρίτη έχει καθιερωθεί σαν μέρα ρεπό για όλη την Ελλάδα, ήρθαν χθες και άνοιξαν το Κάστρο Μολύβου για την ξενάγηση των τουριστών».

Τουρίστες περιδιαβαίνουν τον όμορφο Μόλυβο (φωτό Γ. Παπαδόπουλος)

Το κρουαζιερόπλοιο-megayacht, «Le Bougainville» έχει μήκος 128 μέτρα, χωρητικότητα 184 επιβάτες, 92 καμπίνες και 110 μέλη πληρώματος και ανήκει στην γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Ponant, η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει πάνω από 170 αφίξεις στην Ελλάδα το 2019. Το Μόλυβο αναμένεται να προσεγγίσει άλλες δυο φορές τη φετινή σεζόν.