Εντυπωσιασμένοι οι Κινέζοι φοιτητές από το Γεωπάρκο της Λέσβου

84

«Ένα ζωντανό εργαστήριο για τη μελέτη των γεωλογικών και φυσικών διεργασιών και των αποτελεσμάτων τους», χαρακτήρισε τη Λέσβο, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου Καθηγητής Genhou Wang, επικεφαλής της εκπαιδευτικής αποστολής στη Λέσβο που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ειδικότερα καθηγητές και οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα άσκησης υπαίθρου της Σχολής Γεωλογίας στη Λέσβο.

Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής δράσης από τους φοιτητές στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την παρουσία και της Αναπληρώτριας Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτριας, Ελένης Θανοπούλου. O Καθηγητής Genhou Wang ανέφερε  ότι την επόμενη χρονιά το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχισθεί και θα διευρυνθούν οι συνεργασίες τόσο στον ερευνητικό τομέα όσο και με ανταλλαγές υποψήφιων διδακτόρων.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων ξεκίνησε το 2015 με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και τη δημιουργία στη Λέσβο από το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου εκπαιδευτικής βάσης για την πραγματοποίηση ασκήσεων υπαίθρου των φοιτητών του.

Ανάλογες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια από πολλά μεγάλα Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, τα οποία υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις και έχουν καθιερώσει το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου ως πρότυπο προορισμό εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές διέσχισαν τη Λέσβο και πραγματοποίησαν ασκήσεις υπαίθρου στην ευρύτερη σεισμογενή περιοχή Βρίσας – Πλωμαρίου – Πολιχνίτου και τα ενεργά γεωλογικά ρήγματα της Λέσβου, επισκέφτηκαν τις θερμές Πηγές Πολιχνίτου, γνώρισαν τα ηφαιστειακά κέντρα της Δυτικής Λέσβου και τις ηφαιστειακές δομές Μολύβου – Πέτρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here