Αιολικός, η επόμενη μέρα…

503

Η χρονιά για τον Αιολικό ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη με τον αποκλεισμό από το κύπελλο, ωστόσο για τους περισσότερους κρίνεται επιτυχημένη, καθώς η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Πολλοί θα πουν πως δεν είναι δα και τόσο μεγάλο κατόρθωμα για να πανηγυρίζει κανείς επειδή σώθηκε ο Αιολικός ρίχνοντας ομάδες όπως το Κιβέρι, η Τριγλία, ο Ταμυναϊκός και ο Διαγόρας, ωστόσο βλέποντας με ψυχραιμία τα πράγματα, μάλλον θα αλλάξει γνώμη. Με ένα μπάτζετ περιορισμένο και με «εγκλήματα» στην αρχή της χρονιάς, με λάθος επιλογές σε όλους τους τομείς, η χρονιά «στράβωσε» από το ξεκίνημα και ο Αιολικός μπήκε από νωρίς σε περιπέτειες.

Μάλιστα έφτασε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού, να παίζει παιχνίδια – τελικούς μέσα στην σεζόν, βρέθηκε πολλές φορές κάτω από την ζώνη και μέχρι και την τελευταία αγωνιστική δεν είχε εξασφαλίσει την παραμονή του. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, τελικά η σωτηρία σε έναν τέτοιο όμιλο όπου ακόμη και ο δεύτερος κινδύνευε κάποια στιγμή, κρίνεται επιτυχία, έστω και αν πολλούς τους ξενίζει η όλη συζήτηση. Όπως και να ‘χει η χρονιά έφυγε και πλέον ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Ο Σταύρος Γρυππιώτης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, αλλά η κούραση και η αδυναμία του να συνεχίσει ουσιαστικά μόνος του να στηρίζει την ομάδα, τον οδηγούν ενδεχομένως στην έξοδο. Κάτι που μπορεί να ακούγεται χρόνια και να έχει καταντήσει ανέκδοτο, αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί.  Η σταδιακή απόσυρση του Παναγιώτη Τρύφων, ο κορεσμός των φιλάθλων και η απογοήτευσή τους από την στασιμότητα των τελευταίων χρόνων, είναι τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η όποια νέα διοίκηση. Αν υπάρξει. Ο Αιολικός ουσιαστικά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μετερίζι αυτή την στιγμή και οι επόμενες εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα είναι ίσως οι πιο ιστορικές ακόμη και για την ύπαρξή του. Ο κόσμος έχει κουραστεί, οι διοικούντες που εδώ και χρόνια κρατούν τα ηνία του συλλόγου έχουν κουράσει και κουραστεί και αυτοί και φως στον ορίζοντα δεν υπάρχει.

Η μοναδική λύση για να πάει η ομάδα μπροστά είναι να αλλάξει. Να αλλάξει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Από πρόσωπα μέχρι νοοτροπία. Αν τα καταφέρει θα μπορέσει να πάει παρακάτω. Διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης…

 

«Έπρεπε να είναι ήδη στην Β’ Εθνική»

 

Ο Κωνσταντίνος Ψυρρόπουλος ήρθε τον Δεκέμβρη στον Αιολικό και κατάφερε μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία να σώσει την παρτίδα. Μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Θύελλα, μίλησε και για την επόμενη σεζόν, λέγοντας κάτι που όλοι όσοι ζουν τον Αιολικό τα τελευταία χρόνια, ακόμη και οι ίδιοι που διοικούν την ομάδα,  το ξέρουν και το λένε. Αλλά δεν εφαρμόζεται ποτέ. Οργάνωση και πλάνο για να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει κατηγορία: «Θέλαμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο, μετά το πρωτάθλημα και την προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, παίκτες διοίκηση και κόσμο που μπορέσαμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να σωθούμε. Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος, τα παιδιά έκαναν καλή προσπάθεια και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Είναι νωρίς ακόμα να σταματήσει η ομάδα και πρέπει να είμαστε σε μια καλή κατάσταση και γι’ αυτό θα συνεχιστούν οι προπονήσεις μέχρι τέλους του μήνα. Θα γίνει μια συζήτηση με την διοίκηση για το μέλλον μου. Πέρασα πολύ ωραία τους πέντε μήνες που είμαι στην ομάδα και δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος. Έχει τις προϋποθέσεις ο Αιολικός, έχει γήπεδο, έχει βοηθητικό, θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία και θα έπρεπε να είναι ψηλότερα, τουλάχιστον στην Β’ Εθνική. Θα πρέπει να οργανωθεί η κατάσταση γενικότερα, γιατί για να κάνεις πρωταθλητισμό δεν είναι τόσο απλό. Φέτος το ταβάνι ήταν η παραμονή. Για να μπορέσει να κάνει το άλμα χρειάζεται οργάνωση και τα πάντα τα καθορίζει το μπάτζετ. Βέβαια δεν γίνονται όλα με τα χρήματα, γιατί υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα, αλλά χρειάζεται μεθοδικότητα και ανθρώπους με γνώσεις σε όλες τις θέσεις, όχι μόνο στους παίκτες. Πρέπει να υπάρχει επάνδρωση σε όλους τους τομείς, από τον φροντιστή, τον φυσικοθεραπευτή, για να βγάζει μια υγεία προς τα έξω. Δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι και εύκολο. Αλλά με τέτοιες εγκαταστάσεις που δεν έχουν ούτε ομάδες Α’ Εθνικής και με το όνομα που έχει ο Αιολικός το οποίο είναι τεράστιο, θα μπορούσε με την σωστή οργάνωση να έχει ήδη αλλάξει κατηγορία».