Επετειακή εκδήλωση και έκθεση φωτογραφίας για τη «Λεσβιακή Φάλαγγα»

Επετειακή ημερίδα με θέμα «Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης στις 8 Νοεμβρίου 1912 και η Λεσβιακή Φάλαγγα» και Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα», οργανώνει η 98 ΑΔΤΕ Αρχιπελάγους.

Η έκθεση αποτελεί ένα ειδικό και λεπτομερές αφιέρωμα της ιστορίας της Λεσβιακής Φάλαγγας που ξεκίνησε από την Αμερική, συμμετείχε στην απελευθέρωση του νησιού και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της στους αγώνες του Μακεδονικού Μετώπου.

Η Επετειακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου με ομιλητές τους:

-Αναγνώστου Ευστράτιο (Ιστορικό και Πρόεδρο της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών).

-Χαραλάμπους Ευστράτιο Αντ/γό εα (Πρώην Πρόεδρο του τοπικού Παραρτήματος Μυτιλήνης της ΕΑΑΣ και μέλους της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών).

-Καλάργαλη Αριστείδη (Περιφερειακό Δ/ντή Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Β. Αιγαίου).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος της ημερίδας, στις 8 το βράδυ, στον πολυχώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα» θα λειτουργήσει για το κοινό από 08 έως 11 Νοεμβρίου, καθημερινά, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.  Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.