«Έρχονται» 9 θέσεις για το Κέντρο Κοινότητας της Λαγκάδας

317

Εντός του προσεχούς διαστήματος πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος στη δημοσίευση πρόσκλησης για την πρόσληψη 9 υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το Κέντρο Κοινότητας, τη νέα κοινωνική δομή που θα λειτουργήσει τα επόμενα 3 χρόνια στο νησί μας για την στήριξη των απόρων και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Την περίοδο που διανύουμε ο Δήμος αναμένει την έγκριση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού ώστε να μπει στην τελική ευθεία για υλοποίηση το νέο εγχείρημα, κατόπιν της πρότασης που είχε γίνει δεκτή τον περασμένο Νοέμβριο από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλη, για την ένταξη στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ, ενώ προχώρησαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου όπου θα στεγάζονται τα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας. Όπως έγραψαν τα «Νέα της Λέσβου» το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, στην Λαγκάδα της Μυτιλήνης και το μόνο που εκκρεμεί για να ξεκινήσει την λειτουργία της η νέα δομή είναι η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Στόχος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στο νησί μας για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και για την προώθηση στην απασχόληση. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η κ. Αντωνέλη, για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται η στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας με 9 υπαλλήλους, ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, διάφορων ειδικοτήτων (διοικητικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, κλπ.), οι οποίοι θα εργαστούν στην δομή για τα επόμενα 3 χρόνια. Η πρόσληψή τους θα γίνει με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μόλις δοθεί η σχετική έγκριση και δημοσιευτεί η προκήρυξη στον τοπικό τύπο.

Οι ωφελούμενοι

 Η λειτουργία της νέας αυτής κοινωνικής δομής είναι διευρυμένη και περιλαμβάνει και την δημιουργία Παραρτήματος για την παροχή υπηρεσιών σε θύλακες/πληθυσμό ρομά, καθώς και Παράρτημα για την παροχή υπηρεσιών σε μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, νομίμως διαμένοντες. Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί από την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λέσβου και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Επίσης το Κέντρο Κοινότητας θα μπορεί να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Διευρυμένες υπηρεσίες

 Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει τον βασικό “πυρήνα” διευρυμένων υπηρεσιών, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, τo οποίo, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα ενισχύσει τις ευρύτερες πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως:

-Η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

-Το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ

-Οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

-Η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here