Φωτοσχόλιο

Από αριστερά, η Κασσιανή Δουκάκη, ο π. Ιωάννης, πάντα χαμογελαστός, ο ιεροψάλτης, 55 χρόνια στο αναλόγιο, και πρώην Διευθυντής τού Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, κ. Δημήτρης Ευαγγέλου κι ο ιερέας, π. Ευστράτιος

Αποχαιρέτησαν τον κληρικό

Με συγκίνηση αποχαιρέτησαν οι κάτοικοι του Παπάδου τον περασμένο μήνα τον π. Ιωάννη, που όπως μας θυμίζει ο Γεραγώτης δάσκαλος και πάντα ενεργός και για τα 6 χωριά, Στέλιος Παππάς, είχαμε γράψει από τα «Νέα της Λέσβου» στις 10 Νοεμβρίου του 2018 για τη χειροτονία του σε διάκονο στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παπάδου, όπου εκτός από τη χειροτονία του είχε βαπτιστεί και ο ίδιος και αξιώθηκε να βαπτίσει και το παιδί του.

 Ο π. Ιωάννης χειροτονήθηκε ιερέας στο Ναό τού Αγίου Γεωργίου, στα Κεραμειά, αναλαμβάνοντας την ενορία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 Όπως μας λέει ο κ. Παππάς «τα συναισθήματά μας ανάμικτα, χαράς και λύπης. Χαράς, για την πανάξια  προαγωγή του και λύπης, γιατί, μετά από τόσα χρόνια, δεν θα τον βλέπουμε τόσο συχνά και δεν θ’ ακούμε τη μελωδική του ψαλμωδία!», μεταφέροντας και ο ίδιος τις ευχές των ιερέων αλλά και όλων των συγχωριανών στον π. Ιωάννη.

Έτσι κι αλλιώς αγαπητέ δάσκαλε η περιοχή του Ευεργέτουλα βρίσκεται δίπλα στη Γέρα και θα βλεπόσαστε συχνά!

Ο π. Ιωάννης Κουλανδρής τελείωσε τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική
Σχολή και απέκτησε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής από τη νεοσύστατη σχολή
της Μητρόπολης Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος».
Από μικρός αγαπούσε την ιεροσύνη και τον αθλητισμό, αλλά τελικά επέλεξε
την ιεροσύνη

Έπαιζε ποδόσφαιρο στην «Αναγέννηση» Γέρας και στον «Αρίωνα»
Παλαιοκήπου. 

Διετέλεσε ιεροψάλτης, το μεγαλύτερο έως τώρα μέρος της ζωής του, στον
Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παπάδου.