Την ακύρωση της συναυλίας στη Μυτιλήνη του Νίκου Πορτοκάλογλου,  η οποία είχε ανακοινωθεί για  την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ανακοίνωσε τελικά η εταιρεία παραγωγής επικαλούμενη «ανυπέρβλητες δυσκολίες που αφορούν στην οργάνωση – πραγματοποίησή της». Νωρίτερα τη Δευτέρα η εταιρεία είχε κάνει λόγο για αναβολή, ενώ αργά το απόγευμα της Δευτέρας με νέα ανακοίνωση έκανε γνωστή τη ματαίωσή της.

Στο παρασκήνιο, το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης δεν συμφώνησε ποτέ για να συμμετάσχει στη συναυλία,  κάτι που ήταν προαπαιτούμενο, με βάση το concept της.  Η «Σχολική Εκδρομή», όπως είναι το όνομα των περιοδειών που θα κάνει σε περίπου 10 περιοχές της χώρας, είναι το ταξίδι του  καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής. Η χορωδία του Μουσικού σχολείου θα συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή στην οποία μάλιστα είχε ορισθεί και ένα αντίτιμο εισόδου 4 ευρώ, που ο καλλιτέχνης όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία παραγωγής, θα διέθετε αποκλειστικά για το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

«Δεν ακολουθήθηκαν οι νομότυπες διαδικασίες. Μας έστειλαν ένα μέιλ για να συμμετάσχουμε και εμείς απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας για να μας δώσουν έγκριση και μας είπαν ότι θα μελετήσουν το αίτημα. Θα έπρεπε οι ίδιοι να έχουν κάνει αυτές τις διαδικασίες και να πάρουν την απαιτούμενη άδεια από το Υπουργείο και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, γιατί μιλάμε για σχολείο. Πριν προλάβουμε να πάρουμε απάντηση είδαμε να κυκλοφορεί σε φυλλάδια του Lidl η εκδήλωση με τη συμμετοχή του σχολείου μας», ανέφερε μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου Νίκος Ζαφειρίου.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είμαι καχύποπτος, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και αντίτιμο για την εκδήλωση και δεν θα ήθελα εγώ σαν Διευθυντής που έχω την ευθύνη των παιδιών να αναμιχθώ σε κάτι για το οποίο αν συνέβαινε κάτι εγώ θα ήμουν υπόλογος».

Πάντως από την εταιρεία παραγωγής κρατάνε χαμηλούς τόνους, μετά τη ματαίωση της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι «κάθε σχολείο έχει διαφορετικές διαδικασίες», ενώ αφήνουν ανοιχτό στο μέλλον να προγραμματίσουν τη συναυλία εφόσον όλα θα είναι τακτοποιημένα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ