Γιορτή τέχνης στο σπίτι που έζησε ο Οδυσσέας Ελύτης

279

Ένα χρόνο μετά τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ “The Island of Love”, η ομάδα ΙΔΕΑ και το Changemakers Lab, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην οικία Αλεπουδέλλη (Ελ. Βενιζέλου 83), στο σπίτι που έζησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, μια γιορτή γεμάτη ποίηση και μουσική!

Στην εκδήλωση αυτή, οι διοργανωτές θα μοιραστούν με το κοινό τα σχέδιά τους για την πορεία, το παρόν και το μέλλον του φεστιβάλ “The Island of Love”, αλλά και την «κοινωνική αποστολή» των γλυπτών πουλιών, που προέκυψαν στο πλαίσιο της 1ης διοργάνωσής του, το Φεβρουάριο του 2017 και φιλοδοξούν να γίνουν φορείς του μηνύματος της ενότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης, σε όλον τον κόσμο!
Παρών, στην εκδήλωση, μέσω του ποιητικού αποτυπώματός του, ο ίδιος ο Οδυσσέας Ελύτης, «…ο μεγάλης αντοχής αθλητής της φαντασίας, με γήπεδο την οικουμένη ολόκληρη και διασκελισμό τον Έρωτα», όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει ο Ανδρέας Εμπειρίκος.
Στον χώρο θα βρίσκονται και τα έργα του πρώτου φεστιβάλ, ενώ αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση των Πουλιών στην οικία Αλεπουδέλλη.

Επιπλέον στις δράσεις συμμετέχει και η ομάδα του Open Lesvos, που έρχεται να βάλει τη δική της πινελιά, επιμελούμενη την ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες).
Το κοινό των εκδηλώσεων έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά, τόσο τα έργα σύγχρονης τέχνης, σημαντικών καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στο 1ο The Island of Love, όσο και ένα ιστορικό κτίριο, που έχει συνδεθεί με έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της χώρας μας.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ