Γύρισε με το τρόπαιο ο Οδυσσέας Ελύτης!

Με το τρόπαιο του πρωταθλητή επέστρεψε στο νησί της Λέσβου ο Οδυσσέας Ελύτης από τα
Ιωάννινα, όπου συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στο 3 ο Βίκος Cola Cup, το οποίο και κατέκτησε κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες.
Το τουρνουά που διεξήχθη για τρίτη χρονιά, αποτελεί μια πολύ δυνατή διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν πολλοί σύλλογοι και ακαδημίες, καθώς και τμήματα υποδομών ομάδων που συμμετάσχουν στην Super League. Επιπρόσθετα, στο τουρνουά βρίσκονται πάντα και αρκετοί μάνατζερ, που προσπαθούν να ανακαλύψουν μελλοντικά ταλέντα που μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλους αθλητές και να τους πείσουν να μεταπηδήσουν στις μεγάλες ακαδημίες της χώρας. Το πιο σημαντικό όμως για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι το γεγονός πως δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν μια μεγάλη εμπειρία.
Ο σύλλογος της Μυτιλήνης δέχθηκε να συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα, με την διοργάνωση να απευθύνεται σε αθλητές κάτω των 14 ετών. Ο Οδυσσέας Ελύτης συμμετείχε με δύο ομάδες σε αυτό το τουρνουά των τριών ομίλων, με την αποστολή να την ακολουθούν στην Ήπειρο 32 νεαροί αθλητές των ακαδημιών της ομάδας. Μαζί τους φυσικά ταξίδεψαν και οι προπονητές της ομάδας, ο Παράσχος Λάσκαρης, ο Παναγιώτης Μαστέλος και ο Δούκας Καρέτος.
Το τουρνουά ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου και έληξε την 1η του Ιούλη. Για τον Οδυσσέα Ελύτη ήταν ένα ονειρικό τριήμερο, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.
Η πρώτη ομάδα του Οδυσσέα Ελύτη κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της,
αντιμετωπίζοντας δυνατές ομάδες. Η πρώτη από τις δύο ομάδες της ακαδημίας της Μυτιλήνης, βρέθηκε στην πρωτιά του ομίλου της, κατακτώντας 7 βαθμούς, με δύο νίκες και μια ισοπαλία, κόντρα στον πρωταθλητή Κ14 Αθηνών, Κένταυρο, τον ΠΑΟΚ Κουλούρας και την Κηπούπολη, επικρατώντας των δύο τελευταίων.
Η δεύτερη ομάδα του Οδυσσέα Ελύτη δεν κατάφερε να πάρει κάποιον βαθμό, τερματίζοντας
τελευταία στον όμιλό της, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, Αθηναΐδα και τον ΠΑΟ Κουτσελιού, με τους Γιαννιώτες να έρχονται πρώτοι στον όμιλο αυτόν. Να σημειωθεί πως η ομάδα αυτή του Οδυσσέα Ελύτη απαρτιζόταν από νεαρότερους ποδοσφαιριστές, με ηλικιακές κατηγορίες από 11 μέχρι και 13 ετών.
Στον Τελικό του τουρνουά, η ομάδα της Μυτιλήνης αντιμετώπισε τον Άτλαντα Ιωαννίνων στο Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί η ομάδα του Οδυσσέα Ελύτη επικράτησε με 3-0 με τους Δίγκα Γιάννη, Αλτίν Λούλι και Πιτσιλαδή Γιώργο. Με την λήξη του παιχνιδιού τα πανηγύρια ήταν ξέφρενα για τους μικρούς ποδοσφαιριστές του Οδυσσέα Ελύτη, που κατάφερε να πετύχει ένα τεράστιο κατόρθωμα, φέρνοντας το τρόπαιο στην Μυτιλήνη και εισπράττοντας εγκωμιαστικά σχόλια από όσους παρακολούθησαν τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Ακόμη, μέσα από αυτή την επιτυχία, φάνηκε η σπουδαία δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες στην ομάδα του Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και πως το μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου φαντάζει λαμπρό.
Τέλος, οι εμπειρίες που έζησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους στο τουρνουά είναι φυσικά μεγάλες, δίνοντάς τους ακόμα ένα κίνητρο να ασχοληθούν με μεγαλύτερη «δίψα» και πάθος με αυτό που επιλέξανε και τόσο αγαπάνε, το ποδόσφαιρο.