Η Φιάσκα «άνοιξε» το δρόμο για το νέο ταρτάν

335

Η μεγάλη επιτυχία της Όλγας Φιάσκα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας και η 2η θέση που κατέκτησε εκεί, «άνοιξαν» τον δρόμο για την υλοποίηση ενός έργου που ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Η αντικατάσταση του ταρτάν στα Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής έχει εδώ και καιρό δρομολογηθεί, καθώς έχει προταθεί και εγκριθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, αλλά η τελευταία επιτυχία της βαδίστριας από τα Πάμφιλα «ανάγκασε» τους αρμοδίους να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Έτσι με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λέσβου αφού συγχαίρει την Φιάσκα για την επιτυχία της, υπόσχεται πως μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει προχωρήσει η μελέτη για την εγκατάσταση των δυο νέων ταρτάν  σε Μυτιλήνη και Καλλονή, ώστε επιτέλους όλοι οι αθλητές του στίβου να μπορούν να προπονούνται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Και για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί η επιτυχία της Όλγας να ήταν εκείνη που «κίνησε» ίσως γρηγορότερα τις διαδικασίες, ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως τα τελευταία δυο χρόνια ο κλασικός αθλητισμός στην Λέσβο έχει ανέβει σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με πολλούς αθλητές και αθλήτριες να φέρνουν μετάλλια και διακρίσεις στο νησί, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο, αυτό που τελικά θα γίνει πράξη σε λίγους μήνες.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: «Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμότερα συγχαρητήρια στην αθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Όλγα Φιάσκα, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 5.000 μέτρα βάδην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία που γεμίζει όλους τους Λέσβιους χαρά και υπερηφάνεια και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και σκληρής δουλειάς που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε υποδομές που δεν επαρκούν. Κατανοώντας όλες αυτές τις δυσκολίες των αθλητών στίβου της Λέσβου, ο Δήμος Λέσβου, έως το τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρώσει την μελέτη έργου ύψους 700.000 € για την ανακατασκευή των ταρτάν στα Δημοτικά Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από πόρους της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ο Δήμος Λέσβου, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και στηρίζει έμπρακτα και πολυεπίπεδα τις αθλήτριες και τους αθλητές του νησιού μας στις προσπάθειές τους για υψηλές επιδόσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η Όλγα Φιάσκα με την πολύτιμη βοήθεια του προπονητή της και της οικογένειάς της τους οποίους επίσης συγχαίρουμε θερμά, θα συνεχίσει την λαμπρή πορεία της με την ίδια δύναμη και θα έχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».