Η Γεωργία Νταγάκη στο «Πανελλήνιον»

Την  αντισυμβατική  λυράρισσα Γεωργία Νταγάκη θα φιλοξενήσει, αύριο Σάββατο, στις 10.30 το βράδυ, σε μια μοναδική live εμφάνιση το «Πανελλήνιον». Μαζί της θα παίξουν ηλεκτρική κιθάρα ο Νίκος Ταβουλάρης και βιολί ο Μάριος Παπούλιας.

Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τον παραδοσιακό και τον ηλεκτρικό ήχο.

Στο βιογραφικό της μετρά συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες και ξένους ανθρώπους του μουσικού πενταγράμμου. Ανάμεσά τους είναι ο Νίκος Ξυδάκης, ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Κούτρας, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Ευανθία Ρεμπούτσικα και τελευταία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Το 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της που φέρει τον τίτλο «Φόβος» ή “Phobie”. Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή που ενορχηστρώθηκε και ηχογραφήθηκε στην Ελλάδα από τον Θύμιο Παπαδόπουλο και ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο από τον παραγωγό του δίσκου, Δημήτρη Μίχαλο. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στο εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2014 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να ενταχθεί στο Τop 20 των World Music Charts of Europe. Ο τίτλος του δίσκου προέρχεται από τη μουσική επένδυση του Σταύρου Σιόλα και τους στίχους του Πόλυ Κυριάκου: «Όταν κοιμάται ο θεός πιάνει σειρά η σκόνη/ στ’ αζήτητα, στ’ αδέσποτα, ο φόβος δυναμώνει».