Η όπερα «Ιδομενέας»

435

Με τη βασισμένη στην Ελληνική Μυθολογία όπερα «Ιδομενέας» συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που θα μεταδοθεί αυτή την Κυριακή ζωντανά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για την όπερα του Μότσαρτ που μας μεταφέρει στη μινωική Κρήτη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, για να αφηγηθεί τον αρχαιοελληνικό μύθο της επιστροφής του βασιλιά Ιδομενέα στην πατρίδα του. Η υπόθεση του έργου οικοδομείται γύρω από την περίπλοκη σχέση του πατέρα (Ιδομενέα) και του γιου του (Ιδαμάνθη), η οποία δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο αφού ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιάδας και της Ηλέκτρας.

Η κλασική σκηνοθεσία του Jean-Pierre Ponnelle που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, παρουσιάζει τον Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Elza van den Heever ως Ηλέκτρα, τη Nadine Sierra ως Ιλιάδα, την Alice Coote ως Ιδαμάνθη και τον Alan Opie ως Αρβάκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here