Η σύναξη των DJs για τη σωτηρία του Γιάννη

Την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι στη Μυτιλήνη στο club Μotel στην προκυμαία την προσεχή Κυριακή, από τις 10:00 το βράδυ και όσο πάει, έλαβαν οι DJs συνάδελφοι του Γιάννη Βέη, που ζουν και εργάζονται στη Λέσβο. Οι DJs καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παίζουν εκ περιτροπής μουσική διασκεδάζοντας τη νεολαία και όσους άλλους βρεθούν, ενώ τα έσοδα από τη βραδιά θα διατεθούν στον Γιάννη, ώστε να γίνει ένα ακόμα βήμα για τη συγκέντρωση του ποσού των 80.000 ευρώ, για το οποίο γίνεται προσπάθεια σε παλλεσβιακό επίπεδο το τελευταίο διάστημα προκειμένου να μπορέσει ο νέος άνδρας να ταξιδέψει στην Μπανγκόγκ με την οικογένειά του και να υποβληθεί σε ειδική θεραπευτική αγωγή με βλαστικά κύτταρα.

Πρόκειται για θεραπεία που δεν υπόσχεται ίαση, αλλά τον έλεγχο της πάθησης και την επιβράδυνση της εξέλιξής της, ώστε ο 30χρονος άνδρας αν ο οργανισμός του ανταποκριθεί θετικά να μπορέσει να έχει μια καλή ποιότητα ζωής και πάνω απ’ όλα να μην πεθάνει άμεσα καθώς αυτόν τον κίνδυνο αντιμετωπίζει. Η προπώληση των προσκλήσεων έχει ήδη ξεκινήσει σε επιλεγμένα σημεία σε όλο το νησί. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε η μουσική από τα ακουστικά του Γιάννη να μην σβήσει ποτέ.

Το ρεπορτάζ των «Νέων της Λέσβου» στο φύλλο της Πέμπτης «Μια ζωή που ανατράπηκε στα 30»  προκάλεσε αίσθηση, καθώς σημειώναμε την ιστορία του Γιάννη που για χρόνια διασκέδαζε τη νεολαία του τόπου μας, μια και ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν «πίσω από τα πλατό» παίζοντας μουσική σε μαγαζιά ως disk jockey. Τα τελευταία χρόνια όμως βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ζώντας με τη φροντίδα των γονιών του και ένα επίδομα από την Πρόνοια, καθώς η οικογένεια δεν έχει μεγάλα εισοδήματα.

Ο Γιάννης Βέης χτυπήθηκε από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), μια ταχέως προοδευτική νευροεκφυλιστική διαταραχή στην οποία το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο επιλεκτικός θάνατος των κινητικών νευρώνων, καταλήγοντας σε προοδευτική αδυναμία και τον θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια και γι’ αυτό το λόγο οι ασθενείς με αυτήν τη νόσο στο τελευταίο στάδιο υποστηρίζονται από αναπνευστήρα.

Όπως ήδη έγραψαν τα «Νέα της Λέσβου» από την περασμένη Πέμπτη, η ALS συχνά ονομάζεται νόσος του Lou Gehrig, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ που πέθανε απ’ αυτήν το 1941 και η συχνότητα είναι 1-2 ανά 100.000 άτομα ανά έτος και η επικράτηση 4-13 ανά 100.000. Η ακριβής αιτία του επιλεκτικού εκφυλισμού κινητικού νευρώνα στο ALS παραμένει άγνωστη. Η ALS ξεκινά συχνά με συσπάσεις των μυών και αδυναμία σε ένα χέρι ή πόδι, ή με κάποιο τραύλισμα. Τελικά, η ALS επηρεάζει την ικανότητα για τον έλεγχο των μυών που απαιτούνται για να κινηθεί, να μιλήσει, να τραφεί και να αναπνεύσει ο άνθρωπος.

Ο νέος άνδρας έχει μία τελευταία ευκαιρία, να δοκιμάσει, όπως δηλώνει η οικογένεια, τις πρόσφατες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό με βλαστικά κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, μέσω των οποίων δημιουργούνται νέοι νευρώνες και από αυτήν την διαδικασία δίνεται η ευκαιρία του ελέγχου της εξέλιξης της νόσου.

Η προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα 80.000 ευρώ για να μπορέσει ο Γιάννης να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη συνεχίζεται και ο αριθμός λογαριασμού που έχει ανοιχθεί στο όνομά του στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχει τον ακόλουθο αριθμό: GR69 0172 7090 0057 0905 6767 816 στο όνομα Γιάννης Βέης.