Και Μερτζάνης στον Αιολικό

249

Άλλον έναν ταλαντούχο και Μυτιληνιό ποδοσφαιριστή ενέταξε στο ρόστερ του ο Αιολικός, δημιουργώντας  ταυτόχρονα και προοπτικές για το μέλλον. Ο λόγος για  τον Γιώργο Μερτζάνη, τον 20χρονο μέσο, ο οποίος ξεκίνησε από τα Λιονταράκια, έπαιξε στην Κ20 της Καλλονής και βρισκόταν μέχρι πρότινος  στην Θεσσαλονίκη αγωνιζόμενος με τον Αγροτικό Αστέρα, με τον οποίον μετρούσε 16 συμμετοχές και ένα γκολ πέρυσι.

Ο Μερτζάνης είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού τους τελευταίους μήνες το οποίο και ξεπέρασε και πλέον επαναπατρίζεται για να ενισχύσει την ομάδα της Μυτιλήνης. «Ο ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γεώργιου Μερτζάνη: «Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Αιολικού μας, του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».

 

Την Πέμπτη η πρώτη στον Ταρλά

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση του Αιολικού, στις 7, στο Στάδιο Μυτιλήνης. Εκεί ο Κώστας Ψυρρόπουλος θα υποδεχτεί παλιούς και νέους παίκτες, με τον Αιολικό για πρώτη φορά να έχει σχεδόν κλείσει το ρόστερ του από την πρώτη κιόλας μέρα της προετοιμασίας. Μια μέρα νωρίτερα οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από αιματολογικές εξετάσεις. Η προετοιμασία θα διεξαχθεί σε Ταρλά και γήπεδο Γεώργιος Σκούφος.

 

Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, η οποία δεν έχει και πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους. Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία δεν λάβουν μέρος ή προκύψει μικρότερος αριθμός σωματείων από τον αναμενόμενο, η Ε.Π.Ο. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τον αριθμό των ομίλων. Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, την δήλωση συμμετοχής.

Στην περίπτωση που το σωματείο – πρωταθλητής δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 15:00. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 15:00.

Για την Λέσβο στην ΕΠΣ δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος είναι ο 3ος του πρωταθλήματος και περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του Αιγείρου (εγγράφως στην ΕΠΣΛ). Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μια διερευνητική επαφή με τον Διαγόρα Σαρδών που είναι δεύτερος και αν και εκείνος απαντήσει αρνητικά θα πρέπει να ερωτηθούν Κεραυνός Αγ. Δημητρίου και Όλυμπος, ώστε αν και οι δυο θέλουν να παίξουν Γ’ Εθνική, τότε θα πρέπει να γίνει μπαράζ μεταξύ τους για το ποιος θα είναι ο 3ος. Κανονικά όλο το παραπάνω σενάριο είναι μόνο υποθετικό, αφού κανείς από τις ομάδες δεν θέλει να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική και έτσι η Λέσβος θα εκπροσωπηθεί μόνο από τον Αιολικό.

 

Προβιβασμός στη Β’ Εθνική Κατηγορία (Football League)

Στην υπόθεση άνοδος που αφορά και τον Αιολικό, ο οποίος στοχεύει φέτος στο πρωτάθλημα δεν έχουμε αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερις ομάδες, που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα». Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται να αγωνιστούν στην Football League παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στην Β΄ Εθνική επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων του ειδικού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες. Ο αριθμός των σωματείων, συνολικός και ανά Όμιλο, που θα υποβιβαστούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.