Κανονικά η πρόσληψη των 12 ατόμων στην Πολιτική Προστασία

Δεν επηρεάζεται ο προγραμματισμός του Δήμου για την κάλυψη 12 θέσεων προσωπικού με 3μηνες συμβάσεις στην Πολιτική Προστασία, εν όψει του καλοκαιριού, από την προκήρυξη της περασμένης εβδομάδας για την κάλυψη θέσεων προσωπικού στον τομέα της δασοπροστασίας μέσω Κοινωφελούς Απασχόλησης, όπως διευκρίνισε σε ερώτηση της σελίδας «Ευκαιρίες Εργασίας» των «Νέων της Λέσβου» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας.

Όπως είπε ο κ. Καρασάββας,  το θέμα θα τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης και από τη στιγμή που θα εγκριθεί μεσολαβεί ένα δεκαήμερο, το ανώτερο, για την τυπική επικύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ενώ στη συνέχεια η κάλυψη των θέσεων καθώς πρόκειται για συμβάσεις βραχύβιας διάρκειας (εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ)   θα γίνει μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν άμεσα.

Όπως έγραψαν εδώ και 10 ημέρες πρώτα τα «Νέα της Λέσβου», οι συμβασιούχοι που θα προσλάβει ο Δήμος θα είναι 6 εργάτες, 3 οδηγοί και 3 χειριστές μηχανημάτων, που θα αναλάβουν την συντήρηση των δασικών δρόμων (αρμοδιότητας του Δήμου) και των αντιπυρικών ζωνών για την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής σε μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές. Παράλληλα θα ασχοληθούν με εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας, όπως άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, αλλά και κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και φέτος στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ανενεργών χωματερών, που όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν αποτελούν επικίνδυνες εστίες για την εκδήλωση πυρκαγιάς.