Καταρρέουν τα σενάρια για «δράση ακροδεξιών» πίσω από τη φωτιά στη δομή «One Happy Family»

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, υπόθεση εμπρησμού   της δομής εξυπηρέτησης αλλοδαπών «One Happy Family» στον Καρά Τεπέ  στις 7 Μαρτίου στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθηκαν για την υπόθεση τρεις Παλαιστίνιοι, δυο από τους οποίους ήρθαν από την Αθήνα ειδικά για το σκοπό αυτό ενώ ο ένας ζούσε στη Μυτιλήνη και είχε και ελληνική ταυτότητα. Αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς από διάφορες πλευρές  και πολιτικούς φορείς  αποδόθηκε σε έργο «φασιστικών κύκλων» του νησιού που στρέφονται κατά των μεταναστών .

Τα αίτια της φωτιάς όπως φαίνεται ότι είναι πολύ πιο «βαθιά» -σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας-οι οποίοι ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο να οργανώθηκε η ενέργεια αυτή ακριβώς για αυτό το σκοπό ,να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση  ή για «ανοιχτούς λογαριασμούς» που είχαν οι τρεις  Παλαιστίνιοι με την οργάνωση  που λειτουργεί την δομή.

Οι δράστες εντοπίσθηκαν με τη βοήθεια καμερών ασφαλείας  από διπλανές επιχειρήσεις, ενώ φέρονται να έχουν ομολογήσει την πράξη τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Ταυτοποιήθηκαν, για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση (3) άτομα – δύο αλλοδαποί και ημεδαπός αλλοδαπής καταγωγής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι, τα ταυτοποιηθέντα άτομα δρώντας από κοινού,προξένησαν πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της προαναφερόμενης δομής, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση».