Κατεβαίνουν υπό προϋποθέσεις Σάμος και Χίος

352

Σε δύσκολο παζλ αναμένεται  να εξελιχθεί για την ΕΠΟ ο φετινός καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής, καθώς πολλές ομάδες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κατέβουν να αγωνιστούν. Έτσι η διοργανώτρια αρχή προσπαθεί να τις δελεάσει, τουλάχιστον τις νησιωτικές, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή και να μην κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Στον 7ο όμιλο που μας ενδιαφέρει και λόγω Αιολικού, αυτή την στιγμή οι σίγουρες είναι οι έξι ομάδες από πέρυσι, δηλαδή, Χαλκίδα, Παναργειακός,  Ερμιονίδα, Αιολικός, Θύελλα Ραφήνας και ο Πανθηραϊκός.

Οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα μπουν στον 7ο όμιλο είναι: ΕΠΣ Χίου: Κανάρης Νενήτων,  ΕΠΣ Σάμου: ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού, ΕΠΣ Λέσβου: Αίγειρος Μιστεγνών, ΕΠΣ Κυκλάδων: Θύελλα Καμαρίου, ΕΠΣ Ευβοίας: Απόλλων Ερέτριας, ΕΠΣ Αργολίδας: Ένωση Λέρνας και ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής: Παλληνιακός. Με τις παραπάνω ομάδες συμπληρώνεται ο αριθμός 13, όπως και πέρυσι, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτός θα είναι και ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ωστόσο η κατάσταση περιπλέκεται από την οριστική πλέον μη κάθοδο του Αιγείρου, αλλά και την πρόθεση των πρωταθλητών Χίου και Σάμου να μην κατέβουν φυσικά για οικονομικούς λόγους.  Ο Πρόεδρος της Γ’ Εθνικής, Σταύρος Ψαρόπουλος, είχε δηλώσει πρόσφατα πως γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν οικονομικά οι νησιωτικές ομάδες και μέσω της ΕΠΣΛ είχε στείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Γραμμένο, όπου ζητά  να αναλάβει η ΕΠΟ να πληρώσει το κόστος μετακίνησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας (13 αγώνες Χ 1.200 ευρώ: 15.000,00 ευρώ) και το κόστος πέντε μετακινήσεων των σωματείων (από τις 13 που θα κάνουν, 5 μετακινήσεις Χ 4.000,00 ευρώ: 20.000,00 ευρώ).

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, τότε Κανάρης και Πανσαμιακός το σκέφτονται να κατέβουν, οπότε η θέση η κενή θα είναι μόνο μια, αυτή του Αιγείρου και δεν αποκλείεται να καλυφθεί από την ΕΠΣ Κορίνθου που έχει πρωταθλητή τον ΠΑΣ Κόρινθος και μόλις μια ομάδα εκπρόσωπο μετά τον υποβιβασμό του Λουτρακίου. Τα πράγματα θα μπερδευτούν για τον όμιλο αν επιμείνουν Σάμος και Χίος και δεν κατεβούν και τότε θα πρέπει να βρεθούν τρεις ομάδες να συμπληρώσουν τον όμιλο. Σε μια τέτοια περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια ΕΠΣ θα έρθει στον όμιλο και με ποια δυναμική θα είναι οι ομάδες της.

 

Ελπίζει ο Διαγόρας

Η όλη αυτή κατάσταση με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που δηλώνουν απροθυμία να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως να ευνοήσει τον Διαγόρα και άλλες ομάδες που έπεσαν πέρυσι και κυνηγάνε μέσω παράθυρου την εκ νέου συμμετοχή τους. Οι άνθρωποι του Διαγόρα έχουν ανοικτή γραμμή με την ΕΠΟ και εμφανίζονται αισιόδοξοι. Και αυτό γιατί υπάρχει η σκέψη αν τελικά υπάρξουν πολλές παραιτήσεις, η διοργανώτρια αρχή να αναγκαστεί να κρατήσει τις ομάδες που έπεσαν πέρυσι οριακά και θέλουν να παίξουν στην Γ’ Εθνική, όπως ο Διαγόρας και άλλες 7, ώστε να μπορέσει να κάνει τον καταρτισμό πιο εύκολα και χωρίς πολλές αλλαγές.

 

Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, η ΕΠΟ  θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια και να δώσει χρόνο στις ομάδες να το σκεφτούν ξανά, προσπαθώντας να τις  δελεάσει πρώτα, όπως προείπαμε. Έτσι, αναμένεται να δώσει παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής που κανονικά ήταν μέχρι τις 7 Αυγούστου, αλλά πάνε για τις 23 Αυγούστου τελικά. Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου, αν και δεν αποκλείεται και εκεί να έχουμε μετάθεση ημερομηνίας.