Και 30 συμβασιούχοι στον Δήμο

478

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος προχωρά στην πρόσληψη συμβασιούχων προκειμένου να καλύψει έστω προσωρινά τις κενές θέσεις. Όπως έγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα «Νέα της Λέσβου», το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε  την πρόσληψη 30 συμβασιούχων για το 2018 με βάση την εγκύκλιο που είχε εκδοθεί τον προηγούμενο μήνα από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία ζητούσε από τους Δήμους τα αιτήματά τους για τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις.

 

Οι ειδικότητες

Τον τελευταίο μήνα η Δημοτική Αρχή κατέγραψε όλα τα κενά που υπάρχουν εν όψει του καλοκαιριού και ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασάββας, ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση κάλυψης 30 θέσεων, που αφορούν κατά κύριο λόγο την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ανάγκες. Πρόκειται για τις παρακάτω ειδικότητες:

-12 θέσεις Γενικών καθηκόντων – Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

– 6 θέσεις Οδηγών αυτοκινήτων – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

– 6 θέσεις Εργατών πρασίνου – Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

– 2 θέσεις Τεχνικών υδραυλικών – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

– 2 θέσεις Βοηθών καλουπατζήδων – Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

– 2 θέσεις Μπετατζήδων – Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται η τυπική επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για την οριστική έγκριση.

Μετά την έγκριση της Αθήνας θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη για το μόνιμο προσωπικό.

Ο Δήμος στοχεύει να προσληφθούν οι 30 συμβασιούχοι μέσα στο καλοκαίρι, αφού το αντικείμενο εργασίας τους θα είναι ο καθαρισμός και ευπρεπισμός των κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, παραλίες), η κοπή και το κλάδεμα δέντρων και θάμνων, οι επισκευές – συντηρήσεις, κλπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ