Και τώρα τι κάνουμε;

260

Μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα,  η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Αιολικός είναι σωμένος κατά 99% αφού έχει να παίξει με τον Ταμυναϊκό την τελευταία αγωνιστική, ο οποίος ίσως να μην έρθει καν στο νησί, και θα φτάσει έτσι τους 29 βαθμούς ακόμη και αν χάσει από Διαγόρα και Πανθηραϊκό. Μπορεί με 29 βαθμούς να πέσει. Απίθανο. Χωρίς να έχω κάνει όλα τα σενάρια, δεν νομίζω πως υπάρχει σενάριο εντός λογικής που ρίχνει τον Αιολικό με 29 βαθμούς. Ο Διαγόρας από την άλλη παρέμεινε ζωντανός και θέλει πάση θυσία να πάρει αποτέλεσμα με τον Αιολικό για να κερδίσει την Τριγλία και να παίξει την παραμονή του στο Κιβέρι, που μπορεί να είναι πεσμένο την τελευταία αγωνιστική.

Με νίκη στον Ταρλά και νίκη επί της Τριγλίας ο Διαγόρας θα φτάσει τους 27 και θα είναι πολύ κοντά στον στόχο. Με ισοπαλία στον Ταρλά θα είναι στους 25 και θα θέλει μόνο νίκη στο Κιβέρι. Με τα παραπάνω δεδομένα αυτό που πλέον συζητιέται είναι τι θα γίνει στο Αιολικός – Διαγόρας. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι δυο ομάδες και αν μπορεί ο Αιολικός να βοηθήσει τον Διαγόρα την δεδομένη στιγμή. Για μένα ωστόσο το καλό του Αιολικού είναι να παραμείνει ο Διαγόρας. Και αυτό γιατί  είναι προτιμότερο του χρόνου ο Αιολικός να έχει ένα λιγότερο ταξίδι, ένα πιο «εύκολο» παιχνίδι, μια ομάδα – σύμμαχο που θα μπορέσει ενδεχομένως να «χτυπήσει» ένα ματς για να εξυπηρετηθεί ο συντοπίτης της.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που ο Αιολικός έχει ανάγκη τον Διαγόρα στην κατηγορία. Υπάρχουν και άλλοι που δεν γράφονται. Από κει και πέρα δικαίωμα της κάθε ομάδας είναι να πράττει για το δικό της καλό πρώτα και έχοντας εκείνη εξασφαλίσει την επόμενή της μέρα στην κατηγορία. Το πρόγραμμα μέχρι τέλους:

-Ερμιονίδα 28: ρεπό, Θύελλα εκτός, Παναργειακό εντός

-Χαλκίδα 26 : Σπάτα εντός, ρεπό, Θύελλα Ραφήνας εντός

-Πανθηραϊκός 25: Παναργειακός εκτός, Αιολικός εντός, Τριγλία εκτός

-Θύελλα 23: Ταμυναϊκό εκτός, Ερμιονίδα εντός, Χαλκίδα εκτός

-Παναργειακός 23: Πανθηραϊκό εντός, Ταμυναϊκό εντός, Ερμιονίδα εκτός

-Ερμής 21: Τριγλία εκτός, Σπάτα εκτός, Διαγόρα εντός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ