Κοντά στην κούπα ο Αίολος

-Πήρε τον πρώτο τελικό

Τον πρώτο λόγο για τον τίτλο έχει ο Αίολος Μυτιλήνης, με την Γυναικεία ομάδα μπάσκετ να επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι του Θησέα Παναγιούδας με 44-41, σε ένα πραγματικό ντέρμπι.
Έτσι, η ομάδα του Γιαννίκου έχει το προβάδισμα στην σειρά και με νίκη την ερχόμενη εβδομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα μπάσκετ Γυναικών του νησιού. Από την άλλη, ο Θησέας θα ψάξει την νίκη στην επόμενη αναμέτρηση, ώστε να μείνει ζωντανός στο κόλπο του τίτλου και να πάει την σειρά σε τρίτο παιχνίδι.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αίολο, που κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματικός από τον αντίπαλό του, να βγάλει τις άμυνες αλλά και όσα ήθελε στην επίθεση και να προηγηθεί με 15-5 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Θησέας προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, καταφέρνοντας να μαζέψει την διαφορά, με την λήξη του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 25-19, με τον Αίολο να έχει το προβάδισμα.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Θησέας συνέχισε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, τρέχοντας ένα σερί 11-5 στην τρίτη περίοδο, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση και δίνοντας τον χαρακτήρα του ντέρμπι στον αγώνα και το τελευταίο δεκάλεπτο.
Το τελευταίο δεκάλεπτο κυλούσε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν, χωρίς κάποια να καταφέρνει να πάρει κάποια διαφορά. Το παιχνίδι κρίθηκε στα σημεία, με τον Αίολο να επικρατεί στις λεπτομέρειες και να παίρνει τελικά το προβάδισμα στην σειρά με 1-0.
Μεγάλο παιχνίδι έκανε για τον Αίολο η Κοτσιά, που ήταν υπερπολύτιμη για την επίθεση της ομάδας της Μυτιλήνης, με την Καραβατάκη να προσθέτει ακόμη 10 πόντους.
Από πλευράς Θησέα, που είχε ποικιλία προσώπων στο σκοράρισμα, πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Παυλή με 10 πόντους, με την Κούση να έχει άλλους 8.

ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΓΣ – ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥ (44-41)
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. – Λαμπρέλλης
Ημίχρονο: 25-19
Δεκάλεπτα: 15-5, 10-14, 5-11, 14-11
ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΓΣ (Γιαννίκος): Πατέρα 5, Κοτσιά 23(1), Καραβατάκη Μ. 10, Πέρου 2, Νίκου 1, Διαμαντή 3(1), Καραβατάκη Δ., Σιμέλη
ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥ (Αλμπάνης): Δήμου 6, Αλασχκάρ 4, Φωτέλλη Α. 3, Παυλή 10(2), Καρακλά 7, Κούση 8, Σηφάκη 3(1), Κατσούρη Ι., Τσιμούρτου, Κατσούρη Μ.