Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κουζίνα της Λέσβου σε πρώτο πλάνο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ένα Φεστιβάλ γεύσεων, πολιτισμού και αρωμάτων της Λέσβου οργανώνει το  Σωματείο Εστιατόρων και  Συναφών Επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής Μολύβου-Πέτρας-Συκαμιάς  με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με την ονομασία Lesvos Food Fest, το τριήμερο 14 -16 Ιουλίου στο Μόλυβο.

Στόχος των διοργανωτών είναι το Φεστιβάλ να αναδείξει την γαστρονομία του τόπου μας και να γίνει θεσμός που θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια σε περισσότερες ημέρες και ταυτόχρονα και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Οι προγραμματισμένες δράσεις που θα γίνουν θα συμπεριλαμβάνουν μια σειρά από εκδηλώσεις όπως:

-Εργαστήρι στις αυλές σε γειτονιές του Μολύβου. Γυναίκες στις αυλές δημιουργούν ένα εργαστήρι παραγωγής πρώτων υλών και παροτρύνουν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας. Τα υλικά, ζύμες θα πλάθονται μπροστά στους επισκέπτες.

Παιδικά μαγειρέματα για παιδιά 6-12 ετών που συμμετέχουν σε εργαστήρια παραδοσιακών συνταγών ώστε να γνωρίσουν τις ντόπιες πρώτες ύλες και τις παραδοσιακές συνταγές.

Finger food & Tasting. Ένας μπουφές finger food θα στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από την Δημοτική Πινακοθήκη, όπου θα προσφέρονται τοπικά προϊόντα με τη μορφή finger food (ενδεικτικά ελιές, τυρί, καναπεδάκια παστών, χάχλες, γλυκά στο κουτάλι, μπουκίτσες ψωμιού με λάδι κ.ά.) Συντελεστές: Μάγειρες, Food Bloggers, παραγωγοί από το νησί.

-Κεντρική μουσική εκδήλωση στο λιμάνι του Μολύβου σε συνεργασία με την Ένωση Ποτοποιών Λέσβου

-Παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης στο λιμάνι του Μολύβου. Συντελεστές: Χορευτικά σωματεία, κοινό, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, ταβέρνες λιμανιού.

Μαγειρέματα σε ανοιχτούς χώρους με top chefs και ντόπιες μαγείρισσες: Σύνθεση μενού με ντόπιες πρώτες ύλες από δημοφιλείς chef σε συνεργασία με ντόπιες μαγείρισσες ή νοικοκυρές. Το πάντρεμα παραδοσιακών συνταγών με σύγχρονες τάσεις μαγειρέματος και food styling.

-Απογευματινή εκδήλωση στην παραλία του Μολύβου (Βeach open bar).

-Η προβολή των τοπικών αλκοολούχων ποτών, όπως ούζο, cherry, brandy, λικέρ. Συντελεστές: Ποτοποιοί, Bar, Bartenders – Mixologists

-Ημερίδα για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Λέσβου και συζήτηση για τα επόμενα βήματα του φεστιβάλ.

-Ούζο με μεζέ στα εστιατόρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της περιοχής – και όχι μόνο – θα σερβίρουν το παραδοσιακό ούζο με μεζέ σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Διοργάνωση δημοσιογραφικής αποστολής με επώνυμους  chef. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη δημοσιογράφων, bloggers, καναλιών και επώνυμων chef. Κατά την διάρκεια του τριημέρου οι δημοσιογράφοι θα καταγράψουν τις δραστηριότητες του φεστιβάλ και παράλληλα θα επισκεφτούν τοπικές μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, αποσταγματοποιεία ούζου, τυροκομεία, οινοποιεία, συνεταιρισμούς γυναικών κλπ.

Οι διοργανωτές του 1ου Lesvos Food Fest απευθύνουν κάλεσμα για εθελοντές, που θα βοηθήσουν σε δράσεις του φεστιβάλ, σύμφωνα με τις οδηγίες, που θα τους δοθούν από την οργανωτική επιτροπή.

Ακόμη καλούν όλους, παραγωγούς, ποτοποιούς, κλπ. που έχουν άμεση σχέση με το φεστιβάλ για συνεργασία σε  ένα μοναδικό φεστιβάλ που θα ωφελήσει πολλαπλώς τη Λέσβο, τόσο καθιερώνοντάς την σαν προορισμό γαστρονομικού τουρισμού, όσο και χαρίζοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο: http://lesvosfoodfest.com.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img