Λαμπρές εκδηλώσεις για τις πανσελήνους του καλοκαιριού

601

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου οργανώνει σημαντικές θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα «Συντροφιά με τις καλοκαιρινές Πανσελήνους», προκειμένου να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τις πανσελήνους του καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης στις 28 Ιουνίου, 27 Ιουλίου και 26 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα «Δες τι όμορφη βραδιά» με την υψίφωνο Μαρία Γαλάνη και τον τενόρο Γιάννη Καλύβα. Θα συμμετάσχουν επίσης οι Λευτέρης Παπανικολάου (βιολί) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Θοδωρή Οικονόμου με τίτλο «Συνομιλώντας στο σήμερα, κοιτώντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον».

Τέλος, την Κυριακή 26 Αυγούστου θα παρουσιασθεί το εντυπωσιακό «Eyes Walk Digital Festival 2018” της  Φιλίας Μηλιδάκη. Το Video Installation Art εμπεριέχει μέσα του την αλληλεπίδραση του θεατή με το έργο, τόσο σαν φιλοσοφία (installation) αλλά και πρακτικά  με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (augmented reality, kinect, virtual reality κλπ). Το φεστιβάλ αυτό κάνει τον κάτοικο και τον επισκέπτη να σηκώνει το βλέμμα του ψηλά και πέρα από τις συνηθισμένες διαδρομές του μέσα στην πόλη.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.