Lesvos Food Fest: Οι γεύσεις της Ερεσού σε πρώτο πλάνο

863

Το διήμερο εκδηλώσεων του 2ου Lesvos Food Fest στη Σκάλα Ερεσού και στην Ερεσό μοσχοβόλησε βράσμα!

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών ο Φανίας, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ, σύστησε τα προϊόντα της Δυτικής Λέσβου μέσα από παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές.

Πραγματοποιήθηκαν μαγειρέματα στις εξέδρες του γιαλού και μοσχοβόλησε παράδοση. Οι συνταγές πεντανόστιμες, ευφάνταστες, εμπνευσμένες από τοπικά προϊόντα όπως ούζο, ελαιόλαδο, λαδοτύρι και σύκο από τις μοναδικές Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, οι οποίες έφτιαξαν κεφτεδάκια, γλυκόξινο κοτόπουλο, cheesecake και άλλες δημιουργίες τις οποίες δοκίμασε το κοινό και οι επισκέπτες.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας στο χωριό της Ερεσού, σε μια πανέμορφη αυλή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «Φανίας» κέρασε βρασματολούκουμα και παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής τους. Στην  πλατεία, ο πιο  γλυκός Έλληνας γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης, να ανακατεύει σαλάτες με βράσμα και να σβήνει πανσέτες με το ίδιο ξεχωριστό προϊόν της Δυτικής Λέσβου και να φτιάχνει πιπερονάτα. Οι διήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν στην παραλία της Σκάλας Ερεσού με τραγούδι, κιθάρες,  καρπούζι και τουλουμοτύρι και χαλαρή ερεσιώτικη διάθεση σε ένα σκηνικό άλλης εποχής που διαμορφώθηκε σε δυο σημεία της παραλίας.

Τις δράσεις κάλυψε συνεργείο της ΕΡΤ3 με ζωντανές συνδέσεις, λήψη πλάνων και συνεντεύξεων από τους καλεσμένους, το ΕPSILON, η Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος του LIFO, η Ιωάννα Σταμούλου δημοσιογράφος γεύσης και blogger του sweetly.gr και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Επόμενος σταθμός χθες ήταν ο Παπάδος της Γέρας στις εγκαταστάσεις της ΜΟΔΟΥΣΑΣ για γευσιγνωσίες και παρουσίαση τοπικών προϊόντων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ