Μάχη ζωής για 30χρονο

15527

Συγκίνηση προκαλεί στην κοινωνία της Μυτιλήνης η μάχη ζωής που δίνει 30χρονος που πάσχει από λευχαιμία. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν ανταποκρίνεται πλέον στις χημειοθεραπείες και οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.  Η αναζήτηση συμβατού δότη που θα σώσει κυριολεκτικά τη ζωή του 30χρονου έχει οδηγήσει δεκάδες εθελοντές στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών οργάνων, προκειμένου να δώσουν δείγμα για έλεγχο σε μια συγκλονιστική κινητοποίηση ανθρωπιάς.

Η περιπέτεια υγείας του 30χρονου στρατιωτικού έγινε γνωστή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου φίλοι και γνωστοί άρχισαν να κάνουν αναρτήσεις για την ανάγκη να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών που θα σώσει τη ζωή του.

Από το θαύμα της ζωής, στον εφιάλτη

Η μάχη του 30χρονου, πατέρα ενός παιδιού, με τον καρκίνο ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Την απόλυτη  χαρά του πρώτου παιδιού που έφερε στον κόσμο η σύζυγός του, διαδέχθηκε ο εφιάλτης της λευχαιμίας. Για πολλούς, το παιδί είναι εκείνο που του δίνει δύναμη να πολεμήσει την ασθένεια. Όλα έδειχναν ότι ο νεαρός πατέρας θα έβγαινε νικητής, αφού είχε κάνει τις θεραπείες του και η κατάστασή του εξελισσόταν ομαλά. Την περασμένη εβδομάδα όμως μια ξαφνική υποτροπή ανέτρεψε τα πάντα. Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401 και δίνει τώρα τη δυσκολότερη μάχη για τη ζωή του.

Στο πλευρό του εκτός από την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους, πλήθος επώνυμων και ανώνυμων Μυτιληνιών που συγκινήθηκαν από τον αγώνα ζωής του.

«Η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για να βρεθεί συμβατός δότης είναι πολύ μεγάλη», λέει στα «Νέα της Λέσβου» η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών οργάνων, Μαρία Ζερβού. Ο Σύλλογος έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα δείγματα τα οποία θα σταλούν την Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Χθες το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου είχαν δημιουργηθεί ουρές καθώς πάνω από 50 άτομα πήγαν να δώσουν δείγμα. Σήμερα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, καθώς σύλλογοι και φορείς καλούν τα μέλη τους να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για να βρεθεί συμβατός δότης.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε  η Λέσχη αυτοκινήτων όπου τονίζει προς τα μέλη της και όχι μόνο: «Ας μην το αναβάλουμε και ας γίνουμε όλοι μας εθελοντές δότες μυελού των οστών βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα και ας τους κάνουμε χαρούμενους δίνοντάς τους ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει, την ΖΩΗ!!!».

Όλοι οι εθελοντές γίνονται ταυτόχρονα μέλη της παγκόσμιας τράπεζας. «Άτομα από 18 μέχρι 50 ετών μπορούν να έρθουν για να δώσουν δείγμα σάλιου ώστε να γίνουν δωρητές μυελού των οστών στην περίπτωση που βρεθεί ότι είναι συμβατοί δότες», τονίζει η κ. Ζερβού.  Η ίδια υπογραμμίζει το γεγονός ότι όλοι οι εθελοντές που προσήλθαν για να δώσουν δείγμα ενημερώθηκαν ότι ταυτόχρονα θα γίνουν μέλη της Παγκόσμιας τράπεζας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και μελλοντικά να κληθούν να βοηθήσουν συνάνθρωπό τους αν βρεθεί ότι είναι συμβατοί δότες. «Κανείς δεν αρνήθηκε και όλοι θέλησαν να γίνουν εθελοντές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει  η περιπέτεια του δικού μας ανθρώπου, ότι μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σώσουμε ζωές», τονίζει η ίδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here